Sport

Parteneriat pentru teqball la Râciu

Teqball este un sport nou, modern, care datează încă din anul 2014, cel puțin în mod oficial. Cu toate acestea, sportul deja își așteaptă rândul pentru a fi inclus în grila olimpică. În România încă nu este foarte popular, dar ia foarte rapid amploare și se pare că va fi unul din sporturile cu audiențe mari în viitorul foarte apropiat. La polul opus al axei temporale se află oina, sport național românesc de care majoritatea am auzit, dar puțini l-am văzut jucat și chiar și mai puțini l-am practicat.

Primarul comunei Râciu din județul Mureș, Ciprian Alin Belean, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că plănuiește să înființeze prima secție de teqball din mediul rural din județ. Dar nu este singurul plan din domeniul sportiv pe care primarul comunei Râciu îl are, deoarece dorește să readucă și oina la clubul sportiv din comună.

„Pe partea sportivă, în mediul rural, noi vom face prima secție de teqball. Zilele acestea vom primi masă. E un sport care acum capătă contur. Am și înființat secția în cadrul Asociației Sportive Câmpia Râciu. Avem și o echipă de fotbal în Liga a IV-a și acum am înființat și secția de teqball. Mai mult, vrem să readucem dacă putem și oina, care este sportul național. La noi s-a jucat foarte mult oină. Îl avem pe domnul profesor Bucur și dorim să repornim și acest sport. Să vedem cum va permite pandemia, dar fiind un sport de exterior sperăm să reușim”, a declarat Ciprian Alin Belean.

Parteneriat cu Teqball România

Joi, 18 martie, primarul comunei Râciu a anunțat semnarea parteneriatului cu Teqball România.

”Prin parteneriatul semnat cu Teqball România, comuna noastră, prin AS Câmpia Râciu, este prima localitate rurală din județul Mureș care intră în proiectul de dezvoltare al cluburilor de teqball și posibilitatea accesării cursurilor de educație on-line, pentru a obține certificatele de arbitru și antrenor de teqball. Un sport care se pretează pentru comunitățile mici, dar cu cetățeni care vor să facă sport, mișcare, indiferent de gen, vârstă, pregătire fizică sau statut social. Așa cum v-am obișnuit deja, Primăria Râciu este un susținător al sportului și încearcă să aducă în comunitatea locală sporturi noi, care pot fi practicate de un număr cât mai mare de locuitori. Cu ocazia predării primei mese de Teqball, astăzi am primit vizita managerului de dezvoltare al Teqball Romania, Vlad Podar și Transilvania Teqball Team”, a anunțat Ciprian Alin Belean.

Alex PĂTRAȘCU

Post-ul Parteneriat pentru teqball la Râciu apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Parteneriat pentru teqball la Râciu

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button