Sport

Patinoarul, pregătit pentru ludușeni

Una dintre atracțiile oferite de sezonul hibernal este patinajul, acea plutire lină și grațioasă pe întinderea albă a gheții, bucurie care la Luduș a fost anulată după intrarea în funcțiune a Termocentralei de la Iernut, a cărei apă de răcire a agregatelor a încălzit apa Mureșului.

Cunoscând această realitate, Primăria orașului Luduș a închiriat un patinoar cu gheață artificială pe care l-a instalat în Piața Mare a orașului, acolo unde funcționează Sala de sport și Bazinul de înot, alte două obiective moderne oferite tinerilor, dar nu numai lor. Era anul 2015 și după calcule economice responsabile, în anul 2018 patinoarul a fost achiziționat și a intrat în proprietatea Primăriei. Cu o suprafață totală de 500 de metri pătrați de gheață artificială în aer liber, obiectivul poate să funcționeze cu respectarea prevederilor care previn răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Pentru a se încadra în noile condiții economice, Consiliul Local Luduș a revăzut Regulamentul de funcționare al patinoarului artificial și a modificat articolul 4. În actualul Regulament este prevăzută o taxă de 7 lei/ oră pentru pensionari, copii, elevi și studenți (tariful vechi era de 5 lei/ oră), iar pentru adulți tariful este de 15 lei/ oră față de 10 lei/ oră în precedentul Regulament. Rămâne valabilă oferta de închiriere a ghetelor cu patine.

Săptămâna trecută, personalul de la Serviciul „Drumuri. Intervenții. Transport și Zone Verzi” din cadrul Primăriei orașului Luduș a montat piesele componente ale patinoarului și a pornit instalația de formare a gheții. Conform tradiției, accesul patinatorilor este permis începând cu ziua de 1 Decembrie, cu condiția ca temperatura ambientală să fie corespunzătoare. Evident, există obligativitatea respectării tuturor indicațiilor sanitare în vigoare.

Ioan A. BORGOVAN

Post-ul Patinoarul, pregătit pentru ludușeni apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Patinoarul, pregătit pentru ludușeni

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button