Sport

Patrick Pescaru de la CSU Târgu Mureș, candidat pentru Jocurile Olimpice

Potrivit declarațiilor oferte pentru Agerpres ale președintelui Federației Române de Ciclism, Cătălin Sprinceană, în cazul în care suspendarea fostului campion european Vlad Dascălu nu va fi ridicată, Ede Molnar, campion european de mountain bike la cross country eliminator, și Patrick Pescaru, campion național și balcanic de ciclocros în acest an de la CSU Târgu Mureș, sunt cei doi candidați pentru a-i lua locul în proba de cross country olympic (XCO).

România are deja garantat un loc în competiția de mountain bike XCO pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, locul care urma să fie ocupat de Vlad Dascălu, campion european în 2023 și clasat pe locul cinci la Campionatele Mondiale de anul trecut.

Cu toate acestea, UCI a anunțat marți seara suspendarea lui Dascălu pentru 17 luni din cauza încălcării regulilor antidoping, respectiv trei abateri în declararea locației într-un interval de 12 luni.

„S-au făcut deja înscrierile la mountain bike, conform procedurilor lansate de Comitetul Olimpic Sportiv Român, şi s-au făcut acreditările pentru Jocurile Olimpice. Acreditările pentru un lot extins, urmând ca federaţia să decidă componenţa acestuia şi după încheierea procesului de calificare să-l comunice COSR pentru definitivarea listei.

Noi am urmat procedurile solicitate de COSR şi componenţa lotului a fost comunicată acum ceva vreme. Calificările la MTB se termină joi 23 mai. Noi aşteptăm şi îndrumările partenerilor noştri de la COSR, pentru că aici lucrăm în echipă, şi vom lua decizia de comun acord cu privire la cum vom proceda în consecinţă de cauză. Nu cred că se pune problema unui reprezentant al nostru la MTB, pentru că noi am lucrat şi în paralel.

Pe lângă calificarea directă pe care a adus-o Vlad prin locul său cinci la Campionatul Mondial de anul trecut, noi am avut şi un plan de rezervă şi am continuat să strângem puncte pentru calificare. Lotul olimpic în acest moment, care este afişat şi pe site-ul UCI, numără trei sportivi: Vlad Dascălu, Ede Molnar şi Patrick Pescaru. Dacă Vlad va fi suspendat în acea perioadă a JO 2024, mai rămân doi sportivi în lotul olimpic de MTB, care au şi punctat pentru această calificare: Patrick Pescaru şi Ede Molnar”, a explicat Cătălin Sprinceană, pentru agerpres.

Patrick Pescaru, reprezentând CSU Târgu Mureş, fost campion național de XCO în anii 2019, 2020 și 2022, obținând recent două locuri pe podium la o competiție continentală, Hellenic Cup din Grecia, în proba de XCO. De asemenea, el a ocupat locul 46 la Campionatele Europene de MTB de la Cheile Grădiștei, în proba de XCO pentru categoria Under-23.

Decizia privind înlocuirea lui Vlad Dascălu va fi luată în cadrul Consiliului de Administrație al Federației Române de Ciclism.

„Aceasta este o decizie pe care o va lua Consiliul de Administraţie al FRC, în urma unei expertize tehnice din partea Comisiei Tehnice a federaţiei. Şi dacă Vlad nu ar fi fost suspendat, tot aceasta ar fi fost procedura, pentru că nu este o calificare nominală, este o calificare pe ţară. Indiferent de situaţie, tot conducerea FRC ar fi trebuit să mandateze reprezentantul la JO.

Avem consultări între noi, o să discutăm şi cu partenerii de la Comitetul Olimpice şi Sportiv Român, să culegem mai multe informaţii despre cazul lui Vlad şi nu ştim în acest moment când vom lua această decizie. În orice caz, sigur suntem obligaţi şi constrânşi de termenele pe care ni le dictează COSR, pentru că şi acolo sunt nişte termene limită şi nu putem lua decizia prea târziu”, a mai adăugat preşedintele FR de Ciclism.

Diana CĂRBUREAN

Post-ul Patrick Pescaru de la CSU Târgu Mureș, candidat pentru Jocurile Olimpice apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Patrick Pescaru de la CSU Târgu Mureș, candidat pentru Jocurile Olimpice

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button