Sport

Pistă de biciclete între Bălăușeri și Chendu

Primăria Comunei Bălăușeri, instituție condusă de către primarul Varga András Adorján, a anunțat marți 23 mai, demararea proiectului ”Realizare pistă pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare între localitățile Bălăușeri și Chendu, în comuna Bălăușeri, județul Mureș”.

Potrivit unui comunicat de presă, investiția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea totală a proiectului este de 855.269,9 de lei, din care 718.714,2 de lei, fără TVA, reprezintă valoarea eligibilă prin PNRR, iar 136.555,7 de lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Scopul investiției constă în asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în vederea accelerării tranziției către alternative care încurajează mersul pe biciclete în zone dedicate, asigurând astfel siguranța utilizatorilor. Crearea infrastructurii pentru transport verde încurajează și achizițiile de vehicule electrice ușoare, contribuind astfel la reducerea poluării din cadrul comunei Bălăușeri. Investițiile vor avea ca rezultat reducerea timpului de călătorie și congestiilor din trafic și vor contribui la creșterea ponderii călătoriilor cu vehicule cu emisii zero. Investiția nu va fi utilizată economic-comercial, iar accesul va fi asigurat gratuit, pe baze nediscriminatorii, fiind vorba de accesul publicului larg la aceste obiective”, se menționează în comunicat.

În ceea ce privește infrastructura, acesta va fi realizată ”conform prevederilor ghidului privind infrastructura pentru biciclete care prevede cerințele generale de calitate a infrastructurii pentru biciclete și trotinete electrice – trasee, parcări – în vederea asigurării viabilității acesteia.”

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni de la semnarea contractului de finanțare, respectiv de la data de 10 februarie 2023.

(Redacția / https://ro.depositphotos.com/home.html )

Post-ul Pistă de biciclete între Bălăușeri și Chendu apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pistă de biciclete între Bălăușeri și Chendu

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button