Sport

Popicarii juniori își confirmă supremația

În condițiile speciale impuse de regulile sanitare actuale cauzate de pandemie, popicarii mureșeni au dominat categoric Campionatele Naţionale individuale ale categoriei de vârstă sub 23 de ani. Competiţia de pe moderna arenă clujeană Gheorgheni cu 8 piste s-a disputat cu doar 4 sportivi simultan, pentru a se putea păstra distanţarea fizică și a reunit peste 45 de popicari de la cluburi din întrega ţară. Întrecerile s-au desfășurat la doar la două probe, respectiv individual clasic şi perechi, fiind excluse din aceleași motive probele de tandem și sprint.

Elevii antrenorilor Orosz István şi Seres Jozsef au cucerit 7 medalii, dintre care 4 de aur (toate titlurile puse în joc), 2 de argint şi 1 de bronz.

În competiția fetelor au participat junioarele de la Electromureş Romgaz şi CSM Târgu Mureş, iar componentele primului club au cucerit ambele titluri. Dublă campioană naţională a devenit Maria Ciobanu, care cu rezultatul de 614 popice doborâte s-a impus la individual clasic, câştigând al doilea titlu în proba de perechi împreună cu colega sa Seres Bernadett, cu un total de 1173 p.d. (foto 2). Dublă medaliată a fost și Fekete Réka, cu două medalii de argint. Ea a urcat pe treapta a doua a podiumului la proba individual clasic, cu 597 p.d., iar la perechi a obţinut argintul alături de Szabo Julia Emese (tot de la Electromureş Romgaz), cu un total de 1155 p.d. Un rezultat promiţător a obţinut şi tânăra sportivă de la CSM Târgu Mureş Roxana Bordianu (15 ani), care s-a clasat pe locul 4 la individual clasic, cu 568 popice doborâte.

Dublă și la băieți

Tot un dublu campion a fost înregistrat și la băieţi, unde componenții CSM Târgu Mureş au cucerit și ei trei medalii (foto 3).

Szász Tibor Levente a câştigat ambele probe, cu 595 popice doborâte la individual clasic și cu 1130 p.d. în proba de perechi, alături de Benke Zoltán jr. Medalia de bronz a fost cucerită la individual clasic de Szász Attila Alfred, cu 575 p.d. La fel ca și în cazul fetelor, o clasare mureșeană aproape de podium s-a înregistrat și la băieți, unde perechea Szilágyi Ervin-Szász Attila Alfred s-a clasat pe locul 4.

Pentru popicarii mureșeni întrecerile continuă. Dacă startul Campionatelor Naționale pe echipe, atât la Seniori (f+m) cât și la Juniori (f+m) a fost amânat pentru luna ianuarie 2021, la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 5-6 decembrie se dispută etapa a II-a a Cupei României. Întrecerile se vor disputa pe arenele din Târgu Mureș (seniori) și Ploiești (senioare).

Post-ul Popicarii juniori își confirmă supremația apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Popicarii juniori își confirmă supremația

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button