Sport

PREMIERĂ în România: Jidvei Teqball Challenger Cup

Teqball Romania, partener exclusiv al Federației Internaționale de Teqball, a organizat primul turneu internațional de Teqball din țara noastră, în zilele de 28 și 29 august 2021. Evenimentul s-a desfășurat în două locații: terenul de nisip amenajat în perimetrul Castelului Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă și în Sala de Sport din comuna Jidvei. Turneul oficial, prezent în calendarul Federației Internaționale de Teqball, s-a dorit a fi unul exclusiv pe nisip (categoria Beach Challenger) dar din cauza timpului nefavorabil proba din ziua a doua a fost mutată în sală.

Sportivi din mai multe țări

Potrivit informațiilor furnizate de organizatori, la competiție au fost înscriși 21 de sportivi la proba de simplu și 16 echipe la proba de dublu, din România, Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord și Tunisia. România a fost reprezentată de sportivi de la cluburile Gobek Teqball Team Odorheiu Secuiesc, Transilvania Târgu Mureș, Luceafărul Jidvei și, în premieră, Tengo Salonta, cei 4 jucători de la ultimul club evoluând pentru prima data la o competiție de Teqball.

Pe tablou s-au regăsit jucători precum Gyorgydeak Apor (România/ Gobek – numărul 2 mondial la simplu și 7 la dublu), Banyik Csaba (Ungaria/ Phoenix Teqball Academy – numărul 5 la simplu și 2 la dublu, campion mondial în exercițiu la proba de dublu), Ilyes Szabolcs (România/ Gobek – numărul 7 la simplu și 4 la dublu), Katz Balazs (Ungaria/ Phoenix – numărul 11 la simplu și 21 la dublu), Yassine Sahli (Tunisia/ Creil Agglo Teqball – numărul 12 la simplu) sau dublul Nikola Mitro/ Maja Umicevic (Serbia/ Teqball Liman). De peste hotare au mai fost prezenți Konstantin Cicevski – Serbia și Dimitar Pejcinovski – Macedonia de Nord.

Meciuri spectaculoase

Proba de simplu, desfășurată sâmbătă, a fost câștigată de Gyorgydeak Apor, 2-0 în finală în fața maghiarului Katz Balazs. În finala mică, Banyik Csaba a trecut, tot în minimum de seturi, de Ilyes Szabolcs.

Favoriții și-au respectat statutul și în proba de dublu. Astfel, perechea Gyorgydeak/ Ilyes (Gobek) a câștigat cu 2-1 (6-12, 12-10, 12-9) în fața perechii Banyik/ Katz, după un meci senzațional, care putea fi liniștit o finală de campionat mondial.

În finala mică, dublul Nikola Mitro/ Maja Umicevic (Serbia) a învins perechea Kristaly Hunor/ Szilagyi Arnold (Transilvania Târgu Mureș), 2-0 (12-2, 12-7), ambii jucători români acuzând accidentări, care nu le-au permis o evoluție la adevărata lor valoare.

O mențiune specială, pentru reprezentanții clubului gazdă, Luceafărul Jidvei, prezent cu șapte jucători pe tablou. De notat, parcursul excelent al jucătorilor Ioan Macarie și Alexandru Sabău, care au reușit calificarea din grupe, la simplu, mai mult, Macarie învingându-l în primul tur eliminatoriu pe tunisianul Yassine Sahli, un obișnuit al competițiilor internaționale și pierzând foarte greu, în sferturi, în fața maghiarului Banyik. La dublu, cei doi s-au calificat în sferturi, fază în care au pierdut în fața echipei Banyik/ Katz.

”La competiția de la Cetatea de Baltă/ Jidvei au fost prezenți secretarul general al Federației Internaționale de Teqball, domnul Marius Vizer jr. și primarul comunei Jidvei, domnul Alin Trif. Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul natural deosebit oferit de Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă. Pe această cale, dorim să le mulțumim gazdelor noastre și, în special, domnului Claudiu Necșulescu, proprietarul companiei Jidvei SRL. Ținem să le mulțumim tuturor partenerilor, care au făcut posibilă organizarea acestui turneu international, la standard înalte: Federația Internațională de Teqball – FITEQ, Jidvei, Castelul Bethlen-Haller Cetatea de Baltă, Teqball Romania, Joma Romania, Star Assembly, Boromir, Romgaz, EAD, BCD Video Sound, Party DJ’s”, au transmis organizatorii competiției.

(Redacția)

Post-ul PREMIERĂ în România: Jidvei Teqball Challenger Cup apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PREMIERĂ în România: Jidvei Teqball Challenger Cup

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button