Sport

Proiectul ”CSU în Școală” continuă

Clubul Sportiv Universitar (CSU) Târgu Mureș și Centrul Universitar de Excelență în volei, entități aflate în subordinea UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, își propun ca în anul 2024 să continue proiectul ”CSU în Școală”.
Potrivit unui anunț făcut public recent, pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Mureș, www.edums.ro, proiectul este gratuit și se va desfășura în municipiul Târgu Mureș și în Zona Metropolitană, în perioada martie 2024 – martie 2025, la nivel de învățământ primar cu preponderență în clasele III-IV.
”Proiectul nostru este în concordanță cu așteptările și obiectivele Ministerului Sportului și Ministerului Educației. Tipul acțiunii inclusă în proiect este: curs de educare a elevilor din învățământul primar în domeniul sportiv. Cu acest proiect dorim ameliorarea posibilităților de comunicare interetnice și dezvoltarea calităților motrice, dar în același timă țintim către îmbunătățirea vieții sociale a copiilor care vor participa la atelierele noastre”, a precizat prof. Claudiu-Gabriel Bîndilă, inspector școlar, prin intermediul unui anunț.
Conform aceleiași surse, promotorii proiectului ”CSU în Școală” vor fi: Nicu Stanciu (karate), Koto Incze Szabo (scrimă), Carla Mărginean (volei) și Eugen Canceroschi (culturism).
”Aflat în subordinea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș are în prezent opt ramuri sportive active, fiecare dintre ele având cel puțin un titlu de campion național în 2023, în competiții naționale și internaționale. Interesul nostru vizează atât sportivii de performanță, cât și sportivii amatori și ne dorim să ne implicăm activ în inițiative care susțin combaterea sedentarismului și obezității și încurajează copiii să vină spre activități sportive”, a mai menționat prof. Claudiu-Gabriel Bîndilă.
Proiectul gravitează în jurul domeniului social-sportiv, având ca scop general combaterea sedentarismului, a obezității și a conflictelor interetnice prin: organizarea de ateliere sportive în ramurile: culturism, karate, scrimă, volei; participarea unui număr cât mai mare de copii; dobândirea/ dezvoltarea calităților motrice; dobândirea/ dezvoltarea încrederii în sine; dobândirea/ dezvoltarea încrederii în ceilalți; dobândirea/ dezvoltarea abilităților de lucru în echipă; depășirea limitelor personale; îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor; îmbunătățirea comunicării.
(Redacția)

Post-ul Proiectul ”CSU în Școală” continuă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Proiectul ”CSU în Școală” continuă

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button