Sport

”Rețeta” Super Rally Târgu Mureș: 90,8% din buget suportat de Primărie, 9,2% de organizatori și sponsori!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat luni, 14 iunie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, încheierea unui acord de colaborare între Municipiul Târgu Mureș și Asociația Club Sportiv AMC Racing, în vederea organizării evenimentului sportiv ”AMC – Racing Târgu Mureș Super Rally”, care va avea loc în ”Orașul Trandafirilor” în perioada 18-19 iunie.

”Dublă măsură” acuzată de Radu Bălaș

Modul de acordare a finanțării a fost criticat de Radu Bălaș (POL), care a afirmat că alocarea unei sume de bani din bugetul local pentru susținerea unei competiții în afara concursului de proiecte organizat pentru ONG-uri reprezintă o ”dublă măsură” aplicată de conducerea Primăriei municipiului Târgu Mureș.

”Am sperat întotdeauna că cel puțin tipul de lucru se va schimba din acest punct de vedere al organizării competițiilor sportive, am spus întotdeauna că nu vom susține sau cel puțin eu personal nu voi susține niciodată dubla măsură. Această dublă măsură cu privirea senină și capul sus, o grămadă de cluburi sportive, de organizații de asociații și de ONG-uri depun proiecte la concursul de proiecte sportive. Triatltonul a mai fost în Târgu Mureș, a mai fost și raliu în Târgu Mureș, ei știu foarte bine că pot să aplice la concursurile de proiecte sportive, le jurizăm și primesc banii. Sigur că da, întotdeauna a fost motivul că sunt ”din scurt”, că n-avem timp, or aceste competiții au devenit deja de tradiție în Târgu Mureș. Organizatorii celor două proiecte, de la punctul 1 și 2, știu că vin la Primărie, cer bani și li se dau. La o negociere scurtă la masă, pe colțul mesei, ne dați 400 de mii, stai că nu putem, 300, hai cu 200 că ne înțelegem noi să fie bine, ca la piață”, a precizat Radu Bălaș.

”Cred că acest tip de evenimente sportive finanțate discreționar în Târgu Mureș trebuie să înceteze. Noi solicităm aceleași reguli pentru toată lumea, să nu fie nimeni favorizat, indiferent ce etnie are, ce sex, ce orientare religioasă are”, a adăugat consilierul care reprezintă ”oamenii liberi” în Consiliul Local Târgu Mureș.

Șmecheria din Referat, devoalată de Pápai László Zsolt

La cuvânt s-a înscris și Pápai László Zsolt, consilier local POL, care a sesizat o ciudățenie în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre, document în care se specifică faptul că cea mai mare parte a bugetului este organizată de către organizatorii și sponsorii competiției. În realitate însă, Primăria municipiului Târgu Mureș va achita suma de 277.000 de lei din bugetul total de 305.000 de lei (reprezentând 90,8% din totalul bugetului), iar organizatorii și sponsorii vor suporta diferența de 28.000 de lei (adică 9,2%).

”Implicarea Municipalității constă în punerea la dispoziție a organizatorilor, pe perioada de desfășurare a întrecerilor, a străzilor din centrul municipiului, ca și în anii precedenți, precum și coparticiparea la finanțare, o mare parte fiind asigurată de către Federație și sponsori. Iar în spate avem bugetul. Buget total, valoare totală: 305.000 de lei. Din fonduri publice, 277.000 de lei. Deci asta este marea parte asigurată de finanțator, 28 de mii din 305? Adică noi asigurăm 90% și ei 10% și consideră că este mare parte din finanțe?”, a afirmat Pápai László Zsolt, care a citat din documentul care a stat la baza proiectului de hotărâre.

Cine cum a votat

Au votat pentru: Bereczki Sándor (UDMR), Frunda Csenge (UDMR), Alexandru György (PNL), Iszlai Tamás (UDMR), Jakab István (UDMR), Kakassy Blanka (UDMR), Kelemen Atilla (UDMR), Portik Vilmos (UDMR), Horațiu Suciu (PNL), Szabó Árpád (UDMR), Szabó Péter (UDMR), Horea Șarlea (PNL), Tamási Zsolt (UDMR) și Venczi Janos (UDMR).

Au votat împotrivă: Radu Bălaș (POL) și Pápai László Zsolt (POL).

S-au abținut: Kiss Zoltan (PMP), Călin Moldovan (Pro România), Sergiu Papuc (PSD) și Radu Pescar (PMP).

Au lipsit de la ședință: Claudiu Maior (Pro România), Sebastian Pui (PSD) și Bogdan Voicu (PNL).

Alex TOTH

Post-ul ”Rețeta” Super Rally Târgu Mureș: 90,8% din buget suportat de Primărie, 9,2% de organizatori și sponsori! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ”Rețeta” Super Rally Târgu Mureș: 90,8% din buget suportat de Primărie, 9,2% de organizatori și sponsori!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button