Sport

Seria a doua la E.ON Kinder: un titlu la Cluj, unul la Vaslui, altul rămâne acasă

Ediția a XIII-a a Cupei E.ON Kinder la fotbal juvenil s-a încheiat odată cu finalele celei de-a doua serii, în care s-au disputat întrecerile categoriilor de vârstă a celor născuți în anii cu soț, 2008, 2010 și 2012. Campioanele celor trei categorii au fost Luceafărul Cluj-Napoca, Real Junior Vaslui și Academica Transilvania Târgu Mureș. La această a doua serie de trei categorii județul Mureș a fost mult mai bine reprezentat, dar cu doar patru echipe ajunse în „sferturi” și una singură pe podium.

La categoria celor de 11 ani, născuți în 2008, în cele patru serii s-au aflat echipele mureșene Mureșul Luduș, ACS Livezeni și două de la clubul organizator, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, dar niciuna dintre acestea nu a ajuns în fazele superioare. În „careul de ași” au ajuns formațiile Juniorul Brașov, Politehnica Timișoara, ambele învinse în semifinale de clujenii de la Luceafărul 2010 și Academia U Luceafărul. În jocul pentru locul 3 s-au impus brașovenii cu 5-0, iar în partida pentru titlu cei de la Luceafărul 2010 au avut nevoie de prelungiri pentru a-și învinge rivalii concitadinei, joc încheiat 5-4 (2-2).

La categoria celor născuți în anul 2010 lucrurile păreau să stea mai bine pentru echipele mureșene. În cele șase serii ale categoriei s-au aflat târgumureșenele Academia Mureșul, MSE, LPS și Vulturii, plus ACS Kinder Alb și Roșu, ACS Livezeni și Best Kids Reghin, în total 8 formații. Dintre acestea, doar MSE a juns în faza sferturilor, dar aici au cedat cu 0-3 în fața clujenilor de la Viitorul. Aceștia au cedat însă în semifinală cu 1-6 în fața altei echipe clujene, Academia U Luceafărul, finalistă și la categoria celor mai mari. În a doua semifinală Real Junior Vaslui a trecut cu 4-2 de U Craiova, după care s-au impus cu 7-3 și în finala cu Academia U. Podiumul a fost completat de craioveni, 4-0 în finala mică cu Viitorul.

 

 

 

 

 

 

 

Două finaliste, doar la categoria „mezină”

 

Ultima grupă a fost și cea mai mică a competiției, cei de sub 7 ani, La fel ca și la grupa cea mică din prima serie, în finală a ajuns o altă formație mureșeană. La această categorie s-au aflat cinci formații din județ: Academica Transilvania, Vulturii și CSM Târgu-Mureș, ACS Kinder Alb și Roșu. Echipa Vulturii a fost eliminată „în „sferturi”, iar Kinder Alb și Academica au ajuns în penultimul act. Prima a cedat în semifinală cu 1-5 în fața echipei CSC Ghiroda, iar Academica a trecut cu 5-2 de Interstar Sibiu. Gazdele de la Kinder au ratat dramatic podiumul, 2-3 pe final de joc cu sibienii în finala mică, dar Academica Transilvania s-a impus cu 4-1 în fața echipei din comuna timișeană, cu 3-0 la pauză și cu gol primit în ultimele secunde ale finalei. Academica a fost singura echipă mureșeană care a urcat pe prima treaptă a podiumului la cele șase categorii, dar este o campioană merituoasă, cu victorii pe linie. Singura echipă mureșeană care a încheiat victorioasă este alcătuită din copii deosebit de talentați, cu tehnică individuală și joc combinativ, unde se vede că s-a muncit mult, sub bagheta unui antrenor experimentat în persoana lui Kallo Géza.

Post-ul Seria a doua la E.ON Kinder: un titlu la Cluj, unul la Vaslui, altul rămâne acasă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Seria a doua la E.ON Kinder: un titlu la Cluj, unul la Vaslui, altul rămâne acasă

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button