Sport

Spartanii mureșeni, pe podiumul Cupei Mediașului la kickboxing

Peste 100 de sportivi de la 21 de cluburi din țară au participat, zilele trecute, la Cupa Mediașului la kickboxing, competiție ajunsă la cea de-a 2-a ediție. Întrecerile, găzduite de Sala Sporturilor din localitate, au fost rezervate atât amatorilor, cât și profesioniștilor, spectatorii prezenți în tribune având parte de meciuri extrem de disputate și de un bun nivel tehnic.

Foto-Varga Viktor/facebook

Foto-Varga Viktor/facebook

Printre participanți s-au numărat și șase sportivi de clubul Sparta Fight Tg.Mureș, toți reușind să urce pe podiumul de premiere. Dintre aceștia, cea mai bună prestație a avut-o Varga Viktor, care, la profesioniști, categoria 90 kg, s-a clasat pe locul I, adjudecându-și trofeul pus în joc. Viktor, care este președintele și totodată antrenorul clubului, l-a învins la puncte, la capătul a trei reprize a câte două minute, pe Mihai Mircea, omologul său de la Dragon Fight Academy Kick Boxing Mediaș.
Ceilalți cinci sportivi de la Sparta Fight s-au clasat fiecare pe locul al doilea la categoriile lor de greutate, după cum urmează: Molnar Marius (8 ani) la categoria 28 kg, Vass Daniel (16 ani) la 55 kg, Victor Costea (16 ani) la 70 kg, Nagy Aladár (18 ani) la 52 kg și Varga Eduard (20 ani), la categoria 75 kg.
Sparta Fight este un club tânăr, înființat în urmă cu doar șase luni, la Tg.Mureș și este afiliat la Federația Română de Freestyle Kickboxing.

Foto-Varga Viktor/facebook

Foto-Varga Viktor/facebook

Varga Viktor, președinte și antrenor:

Ca și club, suntem la început de drum, dar ne dorim să creștem pas cu pas și să evoluăm cât mai bine. Chiar dacă ne-am înființat în urmă cu doar șase luni, ne putem lăuda cu o activitate intensă. Am fost prezenți la mai multe competiții, cum ar fi cele de la Deva, Timișoara sau Mediaș, unde sportivii s-au prezentat foarte bine. Pentru tineri este foarte important să vină la sală, să facă sport. Nu mai stau doar la calculator sau prin baruri, ci au un program riguros, cu antrenamente și competiții. Sportul îi ajută în dezvoltarea fizică, le crește încrederea și îi ține departe de multe probleme. Obiectivul nostru este să formăm cât mai mulți sportivi de performană, cu care să participăm, pe viitor, la Campionatele Naționale.

În prezent, clubul Sparta Fight are 19 sportivi legitimați, copii, juniori și seniori, care își desfășoară antrenamentele la sala de sport a Hotelului Everest. La ședințele de pregătire participă însă și alți tineri, care vin pentru a învăța tehnici de autoapărare. Cei mari au antrenamente în zilele de luni, miercuri și vineri, de la orele 19.00, iar cei mai mici, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, se pregătesc marți și joi, de la orele 19.00 și sâmbătă, de la ora 11.00. Potrivit antrenorului Varga Viktor, clubul urmează să formeze și o grupă de începători. Cei care doresc să se înscrie îl pot contacta la numărul de telefon 0755.5099.03 sau personal, la sala de antrenament.

Valeriu Voaideș

The post Spartanii mureșeni, pe podiumul Cupei Mediașului la kickboxing appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Spartanii mureșeni, pe podiumul Cupei Mediașului la kickboxing

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button