Sportivi din 39 de țări, la Europenele de Triatlon Multisport de la Tg.Mureș

sportivi din 39 de tari la europenele de triatlon multisport de la tg mures

În jur de 2000 de concurenți din 39 de țări și-au anunțat participarea la “Transilvania Multisport Triathlon European Championships”, competiție ce va avea loc la Tg.Mureș, în perioada 28 iunie – 8 iulie. Evenimentul, organizat de Federația Română de Triatlon și Clubul Master Ski&Bike, sub patronajul European Triathlon Union, în colaborare cu SportLife Multimedia Events și în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș, va cuprinde întreceri continentale la 6 ramuri sportive (cros triatlon, duatlon, cros duatlon, aquatlon, triatlon pe distanță medie și aquabike), concursuri de înot și alergare pe timp de noapte, precum și curse dedicate copiilor.

Potrivit Federației Române de specialitate, cea mai numeroasă delegație va fi cea a Marii Britanii (810 concurenți), urmată de cele ale României (327), Italiei (74), Germaniei (70) și Ungariei (49).
Chiar dacă este vorba despre o competiție europeană, la întreceri vor fi prezenți și sportivi din țări de pe alte continente, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă, Iran sau Liban.

La fiecare ramură sportivă se va concura la categoriile elite, juniori, paraatleți și amatori age-group. Din totalul concureților care și-au anunțat prezența la eveniment, în jur de 1600 sunt înscriși la cele 6 curse continentale, iar restul la cursele de alergare și înot pe timp de noapte. Majoritatea dintre aceștia sunt amatori.

Deschiderea oficială a competiție este programată vineri, 28 iunie, când toate delegațiile participante se vor deplasa, începând cu ora 20.00, din Piața Victoriei până în Cetatea Medievală, unde va avea loc ceremonia de deschidere. Port-drapelul delegației țării noastre va fi multiplul campion național, Ciprian Bălănescu.

Competiția continentală se împarte pe mai multe zile, după cum urmează:
-sâmbătă, 29 iunie – Cros Triatlon (Tîrgu-Mureș, Complexul Sportiv și de Agrement “Mureșul” și Platoul Cornești);
-duminică, 30 iunie – Duatlon Sprint (centrul Municipiului Tg.Mureș),
-marți, 2 iulie- Cros Duatlon (Sovata, Lacul Ursu),
-miercuri, 3 iulie – Duatlon Standard (“Transilvania Motor Ring”, Cerghid)
-5 iulie- Aquatlon (Complexul de Agrement și Sport „Mureșul”, Tîrgu-Mureș),
-7 iulie- Aquabike și Triatlon pe Distanță Medie (Lacul Bezid, Sângeorgiu de Pădure).

Cursa de alergare pe timp de noapte (“Dracula Night Run”) va avea loc luni, 1 iulie, la Platoul Cornești, iar concursul de înot pe timp de noapte (“Dracula Night Swim”) și cursa rezervată copiilor (Dracula Kids Aquatlon) sunt programate joi, 4 iulie, la Complexul Sportiv și de Agrement „Mureșul”.

Valeriu Voaideș

The post Sportivi din 39 de țări, la Europenele de Triatlon Multisport de la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sportivi din 39 de țări, la Europenele de Triatlon Multisport de la Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.