Sport

Staff de top, la ACS Academica Transilvania Târgu Mureș

ACS Academica Transilvania Târgu Mureș și-a prezentat antrenorii care stau în spatele victoriilor și a zâmbetelor copiilor care visează să devină fotbaliști.

„Acești oameni sunt devotați dezvoltării tinerilor susținând valorile sportive autentice. Așa că haideți să-i cunoaștem și să-i aplaudăm pentru contribuția lor”, se precizează pe pagina de Facebook a ACS Academica Transilvania Târgu Mureș.

Rareș Vîrtic

Este președinte și antrenor licență C a început fotbalul la vârsta de 8 ani la AS Olimpia Tîrgu-Mureș. În anul 2001 a plecat la școala de fotbal Sporting Pitești, iar până în anul 2014 când și-a încheiat cariera fotbalistică a trecut pe la echipe precum ASA Târgu Mureș, Știința Toplița, Mureșul Deva, FCM Târgu Mureș, CS Turnu Severin, Săgeata Năvodari, ASA Târgu Mureș și a avut peste 150 de meciuri jucate la seniori.

Lucian Chețan

Secretar și antrenor cu licență B, și-a început activitatea la AS Olimpia Târgu Mureș la vârsta de 7 ani. În anul 2001 a plecat la Școala de Fotbal Sporting Pitești. A jucat în liga a II-a la Concordia Chiajna, iar cea mai lungă perioadă a petrecut-o la Sportul Studențesc, 4 ani și jumătate, promovând cu echipa din Liga a II-a în Liga I. A mai evoluat și la Săgeata Năvodari și la CS Mioveni în Liga a II-a. Acesta a acumulat peste 100 de meciuri în ambele eșaloane.

Silviu Zagon

Este antrenor cu licență B, a început fotbalul la vârsta de 10 ani la CSS Târgu Mureș alături de care a participat în campionatul republican de juniori. În 1988 a fost selecționat la centrul olimpic Târgu Mureș, alături de care a devenit vicecampion național. Între anii 1992-1996 a frecventat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, la specializarea Fotbal din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. În 1997 și-a reluat activitatea fotbalistică, fiind legitimat la CSM Electromureș Târgu Mureș, echipă alături de care a reușit promovarea în Liga a III-a. Între anii 1998-2010 a activat la nivelul Ligilor II și III la cluburile Apemin Borsec, ASA Târgu Mureș, FC Unirea Ungheni și FC Gaz Metan Târgu Mureș. În anul 2008, și-a început cariera de antrenor la Clubul ACS Școala de Fotbal Teodor Mesaros Târgu Mureș, iar din anul 2019 este antrenor și la ACS Academica Transilvania.

Vlad Țipău

Este antrenor, a început fotbalul la vârsta de 8 ani la echipa ASA Târgu Mureș. În anul 2006 se alătură echipei de futsal City’us Târgu Mureș, de la care este convocat la echipa națională U21 alături de care merge în calificările campionatului european din Polonia. În anul 2009 este transferat de vicecampioana României, Design Construct Brașov, iar după un an pleacă în Italia unde activează în Serie A2 la Cld Carmagnola până în anul 2015, când se întoarce la City’us Târgu Mureș unde, în același an, câștigă titlul de campion național și ajunge cu echipa în Elite Round (primele 16 echipe din Europa). În 2018 începe un proiect cu CSM Târgu Mureș alături de care promovează din liga a II-a. În anul 2019 este transferat de campioana Bulgariei (Varna City) cu care joacă în UEFA Futsal Champions League.

Cosmin Vancea

Este antrenor la același club sportiv, după ce și-a început cariera fotbalistică evoluând în echipa de juniori a echipei ASA Târgu Mureș începând de la vârsta de 12 ani. În perioada 2003-2005 evoluează la echipa de seniori a clubului ASA Târgu Mureș, marcând 22 de goluri pentru formația locală. În sezonul competițional 2007 – 2008 este transferat și contribuie activ la promovarea în prima ligă a echipei Gaz Metan Mediaș. În perioada 2008-2011 evoluează din nou la clubul ASA Târgu Mureș, transferându-se pentru a evolua în prima ligă la Turnu Severin (2011-2013), iar ulterior la Oțelul Galați. Își încheie cariera fotbalistică la clubul CSMS Iași în perioada 2013-2014, iar din anul 2021 activează ca și antrenor la clubul Academica Transilvania Târgu Mureș.

Adrian Bîrseti

Preparator fizic la acest club sportiv, și-a început debutul în fotbal la vârsta de 9 ani, evoluând pentru mai multe echipe de juniori precum, Kinder Târgu Mureș, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș, unde își încheie etapa de juniorat și avansează la seniori și evoluează în campionatele Ligii a IV-a și a III-a a României la următoarele echipe: CS Iernut, ACS Mureșul Luduș și CS Unirea Ungheni 2018. Pasiunea lui pentru sport nu s-a rezumat doar la cariera sa fotbalistică, acesta fiind determinat în a profesa pe partea de pregătire fizică, activând în acest domeniu încă de la vârsta de 19 ani. A urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, licență și master în cadrul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, iar în prezent este profesor de educație fizică și sport și preparatorul fizic al echipei de juniori și seniori din cadrul clubului ACS Academica Transilvania Târgu Mureș, consolidându-și astfel experiența dobândită anterior la cluburile sportive Lucky Dragons și Kinder Târgu Mureș.

Diana CĂRBUREAN

Post-ul Staff de top, la ACS Academica Transilvania Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Staff de top, la ACS Academica Transilvania Târgu Mureș

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button