Sport

Start al „tricolorelor” pentru Euro

Reprezentativa de fotbal feminin a României debutează marți, 8 octombrie, în preliminariile pentru Campionatul European din 2021.

Partida va avea loc de la ora 18.30, pe stadionul Dr C-tin Rădulescu din Cluj-Napoca, stadion pe care „tricolorele” au stabilit un record de asistență la un meci de fotbal feminin din România, când au fost susținute la barajul pentru Campionatul Mondial cu Portugalia de peste 7000 de suporteri, iar adversara româncelor este reprezentativa Belgiei. Cu aceasta s-a întâlnit și în calificările pentru Cupa Mondială, cedând ambele jocuri, 2-3 în Belgia și 0-1 pe teren propriu, joc disputat la Botoșani.

În această campanie cele două fac parte din grupa H, alături de Croația, Elveția și Lituania. România este singura echipă care nu asusținut nicio partidă, în timp ce Lituania, adversara româncelor peste exact o lună, are deja trei partide, toate pierdute. Belgia a debutat la începutul lunii septembrie cu o victorie la scor, 6-1 pe teren propriu cu Croația.

Mureșence și ex-mureșence în lot

Din lotul convocat de selecționerul Mirel Albon cele mai multe jucătoare fac sau au făcut parte din lotul formației „U” Olimpia Cluj, dar regăsim și câteva dintre mureșence, sau care au evoluat anii trecuți la Târgu Mureș și acum se află în campionate din țări în care fotbalul feminin are și sprijin. Este vorba despre ludușeanca Andrea Herczeg, acum la St. Mihály Futball Club din Ungaria, alte două ajunse tot în Ungaria, Bianca Sandu (la Diosgyöri VTK) și Brigitta Göder (ETO Györi) și târgumureșeanca Barabási Kinga, pe cale să revină la ASA de la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Din păcate, o altă componentă de bază care a apărat mai mulți ani poarta ASA și acum se află în Spania, titulara postului de portar Andreea Părluță este accidentată.

De emnționat, pentru turneul final se califică direct câștigătoarele celor 9 grupe și cele mai bune trei locuri doi, cărora li se alătură țara-gazdă, Anglia. Celelalte șase ocupante ale pozițiiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili celelalte trei echipe care se vor califica.

Partida de marți va fi transmisă în direct pe postul de televiziune Pro X.

Sursa foto: FRF (cu Herczeg-prima din stânga, Barabasi-a treia, Goder-a patra și Sandu-ultima)

Post-ul Start al „tricolorelor” pentru Euro apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Start al „tricolorelor” pentru Euro

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button