Sport

Start cu o dublă pentru handbaliste, triplă la junioare

În această săptămână reia competițiile și echipa feminină de handbal CSM Târgu Mureș. Ocupanta locului secund a seriei D din Divizia A, serie pe care în sezonul trecut a câștigat-o la pas, formația mureșeană va debuta în prima etapă din Turul 2, a XI-a a campionatuului, pe teren propriu, adversara fiind echipa CSU Oradea, aflată la 3 puncte în urma lor. Astfel, partida care se va disputa sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 12.00, devine una deosebit de importantă, o victorie a mureșencelor însemnând despriderea la 6 puncte înaintea celor 9 etape care se vor mai disputa înaintea barajului pentru promovarea în Liga Națională. La acesta se califică primele două clasate în cele patru serii, iar în seria mureșencelor liderul Crișul Chișineu Criș are un avantaj de 4 puncte în fruntea clasamentului.

Prima dublă dintre CSM și CSU Oradea din această ediție a fost mai echilibrată față de cele patru întâlniri ale ediției trecute. În prima au învins mureșencele cu 30-24, iar în returul 1 bihorencele s-au impus cu 33-28.

„Încălzire” în Cupa României

Înaintea confruntării de sâmbătă din Sala Sporturilor din Târgu Mureș, echipa antrenorilor Mihaela Evi și Daniel Pop va avea o partidă mult mai dificilă. CSM va întâlni în faza a doua a Cupei României, „16-imile” mai exact, formația Dacia Mioveni. Partida va avea loc în Sala Sporturilor Trivale din Pitești, miercuri, 15 ianuarie, de la ora 16.00. Formația argeșeană este lidera seriei C în Divizia A, cu o singură înfrângere în cele 10 partide disputate în prima jumătate a campionatului. Calificarea în „optimi” se dispută într-o singură partidă, iar echipa din Mioveni a fost stabilită ca gazdă în urma tragerii la sorți, unde în cazul echipelor care activează în același eșalon se joacă pe terenul primei formații scoasă din urnă.

Va fi așadar o dublă în mai puțin de 72 de ore pentru echipa de senioare, dar aceasta devine chiar o triplă, dacă punem la socoteală și jocul echipei de junioare I. Majoritatea componentelor echipei de junioare, campioană en-titre la această categorie și lideră în seria E vor disputa duminică, 19 ianuarie, de la ora 13.00, pe teren propriu, ultima partidă din faza grupelor, cu CSȘ Viitorul Cluj.

În seria de la junioare evoluează și a doua echipă târgumureșeană, CS Arena. Aceasta se află pe locul 4, penultimul, dar va sta în această etapă, care este penultima, doar pentru CSM fiind ultima, deoarece ele vor fi cele care stau în ultima.

 

Post-ul Start cu o dublă pentru handbaliste, triplă la junioare apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Start cu o dublă pentru handbaliste, triplă la junioare

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button