Sport

Start lansat al favoritelor în Liga IV

Debutul în noua ediție din Liga IV Elite de fotbal a confirmat așteptările în ceea ce privește echipele care se vor bate la titlul de campioană. Celor două fruntașe ale ediției trecute, Mureșul Luduș și Unirea Ungheni 2018, cărora le-a fost blocat drumul spre Liga III de prezența echipei CSM Târgu Mureș, retrasă după promovare, li s-a alăturat CS Iernut, revenită după șase ani petrecuți în eșalonul III. Aceasta a reușit scorul etapei inaugurare pe terenul din Sâncraiu de Mureș, 11-0 cu singura echipă rămasă din municipiul reședință de județ, Atletic, dar care nu are teren propriu și nu mai arată ca echipa redutabilă din sezoanele trecute.

În prima etapă a noii ediții s-au disputat în prima zi doar șase partide, în care s-au înscris un număr mare de goluri, 39. O a doua candidată la titlu, Unirea Ungheni a obținut la doilea rezultat ca diferență de scor, dar trebuie ținut cont și de valoarea adversarei. Echipa din Ungheni a dominat categoric partida cu ASC Sărmașu (foto), a învins cu 8-2, a irosit cu seninătate o mulțime de alte ocazii, dar a și primit două goluri, fiind preocupată mai mult de faza ofensivă. Ca o coincidență, cele două s-au întâlnit în prima etapă și în ediția trecută, scorul fiind și mai categoric, 13-1.

A doua clasată în campionatul trecut, Mureșul Luduș va debuta în noua ediție pe teren propriu abia marți, în compania echipei din Nazna, amânată fiind și întâlnirea dintre Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure și ACS Miercurea Nirajului. Un scor de tenis s-a înregistrat la Sovata, unde gazdele au reușit un 6-3 în fața debutantei din Sânger. Despre potențialul celorlalte echipe înscrise este prematur să ne pronunțăm după prima etapă, care a înregistrat și două victorii la limită și un scor de forfait la Rușii Munți, între Mureșul din localitate și echipa din Acățari, două dintre echipele aflate în campionatul trecut în urma trioului care a dominat autoritar.

 

Rezultatele primei etape

Unirea Ungheni 2018          – ASC Sărmașu                     8-2

CSM Sighișoara                   – Viitorul Ungheni               1-0

Mureșul Cuci                        – Mureșul Chirileu               2-3

Atletic Târgu Mureș             – CS Iernut                            0-11

ACS Sovata                          – Inter Sânger                        6-3

Mureșul Rușii Munți           – Raza de Soare Acățari        3-0

Mureșul Luduș                     – ACS Sâncrai Nazna, marți, 3 septembrie

Târnava Mică Sg. de Păd.    – ACS Miercurea Nirajului (amânat)

 

Post-ul Start lansat al favoritelor în Liga IV apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Start lansat al favoritelor în Liga IV

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button