Sport

Startul etapei a 3-a a Turului României la ciclism, ediția 2020, se va da în Târgu Mureș!

Federația Română de Ciclism, împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului și Auchan Retail România, în calitate de partener principal, anunță cea de-a 53-a ediții a Turului României, cea mai prestigioasă cursă de ciclism rutier din Sud-Estul Europei și unul din cele mai important evenimente sportive din România.

Competiția se va derula în perioada 8-13 septembrie 2020 și aliniază la start circa 20 de echipe, ce vor avea de parcurs peste 800 kilometri și vor tranversa cele mai spectaculoase zone din țara noastră.

Turul va debuta cu o cursă – prolog în Timișoara, aceasta fiind urmată de 5 etape:

  • Timișoara – Oradea;
  • Oradea – Cluj-Napoca;
  • Târgu Mureș – Lacul Sfânta Ana;
  • Brașov – (Transfăgărășan) – Curtea de Argeș;
  • Etapa finală, la București.

Eduard Novak, Președintele Federației Române de Ciclism, a făcut câteva câteva precizări legate de cea de-a 53-a ediție a Turului Ciclistic al României:

„Cu mult entuziasm facem acest anunț: Turul României se va desfășura și în acest an, deși aveam emoții legate de organizarea acestuia, în contextul actual. Ediția cu numărul 53 va fi una captivantă, dedicată, ca și până acum, atât amatorilor de ciclism, cât și profesioniștilor din țară și din străinătate. Am pregătit un traseu spectaculos, în 5 etape, care trece și prin Transfăgărășan. Nu doar că ne dorim să promovăm România, dar ne propunem să încurajăm cât mai mult și spiritul de echipă, forța și curajul în depășirea propriilor limite. Îi așteptăm, așadar, pe toți iubitorii de ciclism să ni se alăture în cea mai importantă competiție de gen din România, unde sigur că ne vom întâlni respectând toate normele de igienă și de siguranță impuse. Încă nu știm dacă vom putea să organizăm concursul cu spectatori în contextul dat, însă promitem să ne revanșăm prin transmisiuni zilnice în direct”.

120 de cicliști se vor lupta pentru celebrul tricoul galben iar cursa promite să fie una menită să promoveze ciclismul, ca sport practicat la nivel de performanță, dar și mersul pe bicicletă în rândul populației.

Competiția se va desfășura respectând reglementările medicale de protecție și prevenție în vigoare.

Post-ul Startul etapei a 3-a a Turului României la ciclism, ediția 2020, se va da în Târgu Mureș! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Startul etapei a 3-a a Turului României la ciclism, ediția 2020, se va da în Târgu Mureș!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button