Succes important al baschetbalistelor

succes important al baschetbalistelor

Echipa de baschet feminin BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a câștigat un joc important în cadrul etapei a IX-a din cadrul fazei a doua a Ligii Naționale. După ce în urmă cu o zi au pierdut la Constanța jocul cu Știința Phoenix din localitate, mureșencele s-au impus tot în deplasare, 63-55 cu Agronomia București. La fel ca și în jocul de pe Litoral, soarta învingătoarei a fost decisă practic la pauza mare, cu cele două sferturi ale părții a doua încheiate la egalitate. Bucureștencele au câștigat primul sfert la limită, cu 22-21, mureșencele și l-au adjudecat pe al doilea cu 18-9 și s-au menținut la conducere până la final, cu ultimele două sferturi încheiate 16-16 și 8-8. Fetele de la Sirius au avut un start bun și s-au desprins în a doua jumătate a primului sfert cu 18-9, dar până la prima pauză au slăbit ritmul și s-au văzut depășite. Evoluția bună s-a repetat și în actul secund, dar abia după ce echipa antrenorului Ionel Brustur s-a mobilizat să revină de la 23-29, cu o serie de 8 puncte. De această dată mureșencele au rămas concentrate până la pauza mare. Au mai fost egalate la 31, dar în a doua jumătate a sfertului secund gazdele nu au mai înscris niciun punct. Avantajul de 8 puncte a fost majorat imediat după reluare și emoțiile au fost risipite până spre final. Agronomia s-a mai apropiat totuși în cîteva rânduri la doar 3 puncte la jumătatea ultimului sfert, dar mureșencele au rezistat. În ultima jumătate de minut s-a intrat cu un rzultat strâns (55-58) și se întrevedea un final extrem de disputat. O apărare atentă, două libere transformate de Feiseș și o „treiță” reușită de Gál au încheiat conturile. Acesteia din urmă i-a fost reglat și de această dată tirul din afara semicercului, echipa reușind din nou un joc bun la acest capitol, cu 7 reușite. Cele mai multe puncte le-a înscris Tijana Nincovic de la gazde, cu 20 de puncte, cu 5 reușite de 3.

Punctele pentru BC Sirius le-au înscris: Mészáros Kata 14 (2×3), Andreea Feiseș 12, Brittney Dunbar 11, Cristina Badi 11 (1), Gál Emese 9 (3), Alexandra Bobar 3, Diana Ignat 3 (1).

Pentru BC Sirius urmează o nouă partidă în deplasare, miercuri, 26 februarie, la CSM Alexandria, urmată de două pe teren propriu. Sâmbătă, 29 februarie, de la ora 16.00, vor primi vizita formației Rapid București, iar miercuri, 4 martie, de la ora 18.00 vor întâlni KSE Târgu Secuiesc, echipa cu cele mai puține înfrângeri în grupa a doua valorică.

Post-ul Succes important al baschetbalistelor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Succes important al baschetbalistelor

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.