Sport

Szöcs Bernadette, prima în Europa, laureată și acasă

Federația Română de Tenis de Masă și-a premiat la sfârșitul săptămânii cei mai buni sportivi și antrenorii care au făcut performanță în anul 2019. Campioană europeană pentru a doua oară consecutiv cu echipa, la feminin cea mai bună jucătoare a fost desemnată târgumureșeanca Szöcs Bernadette Cynthia. Crescută la CSȘ Târgu Mureș, plecată apoi la CSM Bistrița, după un periplu prin Germania, jucătoarea de 24 de ani face parte din această toamnă din echipa feminină de Super Ligă a CSA Steaua București, dar se pregătește în continuare în Germania.

Numirea ei ca cea mai bună jucătoare a României era un lucru de așteptat. Pe lângă cele două titluri europene consecutive cu echipa, ea a mai disputat în acest an finala celei mai puternice competiții idividuale, Top 16 Europa, în Franța, la Montreaux și adisputat finalele la Dublu Mixt și pe echipe în cadrul Jocurile Europene (FOTE)  de la Minsk. Ea s-a aflat pe tot parcursul anului în Top 20 Mondial, fiind cea mai bine clasată jucătoare non-asiatică din Europa.

„O medalie olimpică este visul meu”

Astfel, după ce în urmă cu decenii tot o mureșeancă (Olga Nemes) cucerea în premieră pentru România prestigioasa competiție individuală, Top 12 la acea vreme, Berni a reușit în urmă cu doi ani să se impună în această întrecere și reușea la sfârșitul aceluiași an 2017 să se impună la Singapore în Turneul Campioanelor. Toate aceste rezultate au făcut ca recent, în cadrul Consiliului Județean Mureș să fie propusă pentru a i se acorda Distincția ALAE, cea mai importantă distincţie acordată de CJ Mureş, pentru rezultatele obținute în domeniul lor de activitate.

În cadrul Galei FRTM mureșeanca a avut-o alături pe coechipiera de la reprezentativa României, Eliza Samara, a treia componentă a echipei campioane europene fiind Daniela Dodean, iar la masculin cel mai bun jucător a fost desemnat Ovidiu Ionescu, partenerul cu care a cucerit Berni argintul la Minsk.

„La fiecare final de an ne adunăm cu multă bucurie. Suntem o familie unită și chiar merităm să fim toți împreună, sunt momente emoționante. De distracție avem însă parte doar azi, pentru că de mâine mă întorc în Germania și vreau să continui să mă antrenez. Sunt foarte concentrată pe tenisul de masă, deoarece îmi doresc să mă calific și la Jocurile Olimpice, chiar să încerc să câștig o medalie, să îmi îndeplinesc visul”, a declarat mureșeanca în cadrul galei desfășurate la Buzău.

Post-ul Szöcs Bernadette, prima în Europa, laureată și acasă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Szöcs Bernadette, prima în Europa, laureată și acasă

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button