Sport

Târgu Mureș, pe harta mondială a teqball-ului

O delegație din partea Federației Internaționale de Teqball se va întâlni miercuri, 9 martie, de la ora 10.00, cu Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, la sediul Primăriei, pentru a discuta detaliile organizării, amenajării și transmiterii live, în perioada 29 aprilie – 1 mai, a competiției European Teqball Tour.

”La această competiție vor participa cei mai buni jucători de teqball din lume, premiile pentru sportivi fiind de 30.000 de dolari americani”, a informat omul de afaceri mureșean Teodor Luca, președintele Federației Române de Teqball.

Potrivit informațiilor furnizate de Teodor Luca, teqball-ul estre sportul cu cea mai mare dezvoltare mondială din ultimii ani, iar la cel mai recent Campionat Mondial de Teqball, organizat în luna decembrie 2021, în localitatea poloneză Gliwice, România a ocupat locul 4 în clasamentul pe medalii, cu o medalie de argint și două de bronz, după Ungaria, Brazilia și Serbia.

”Primul eveniment din circuitul European Teqball Tour 2022 s-a desfășurat la Lisabona în perioada 25-27 februarie, fiind urmat de primul eveniment din seria Teqball World Series 2022, programat la Paris în perioada 18-20 martie. Tot pentru acest an, în vederea susținerii proiectului educațional de dezvoltare teqball în România, în care sunt angrenate Federația Română de Teqball, Ministerul Sportului și Ministerul Educației, îl vom avea invitat într-un eveniment de gală pe celebrul fost fotbalist Ronaldinho, ambasadorul Mondial al Federației Internaționale de Teqball”, a menționat președintele Federației Române de Teqball.

Alex TOTH


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Târgu Mureș, pe harta mondială a teqball-ului

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button