Sport

Trei medalii pentru România la Europenele de Aquatlon de la Tg.Mureș

La Complexul de Sport și Agrement „Mureșul” din Tg.Mureș, vineri, s-au desfășurat întrecerile de aquatlon, din cadrul Campionatelor Europene de Triatlon Multisport. Concurenții au avut de parcurs 1 km înot și 5 km în alergare.

La categoria Elite senioare, constănțeanca Antoanela Manac a făcut o cursă foarte bună, adjudecându-și medalia de argint, după ce a terminat pe locul secund, la doar 10 secunde, în urma italiencei Bianca Seregni. Aceasta a fost cronometrată cu timpul de 31 de minute și 12 secunde. Pe cea dea treia poziție s-a clasat Kropko Marta, din Ungaria.

Antoanela Manac:


La categoria Elite masculin, victoria a revenit sârbului Ognjen Stojanovic (0:27:31), acesta fiind urmat de italianul Andrea Secchierro (0:27:37) și de rusul Alexander Bryukhankov (0:27:44).

La Under 23, titlurile continentale au fost cucerite de către francezul Alexis Kardes, respectiv de ucraineanca Valentyna Molchanets, iar la categoria juniori s-au impus ucraineanul Vitalii Vorontsov, respectiv italianca Bianca Seregni, câștigătoarea cursei în clasamentul Open.

Dintre juniorii români, cea mai bună prestație a avut-o bucureșteanul Cătălin Romas, care a sosit al treilea, cucerind medalia de bronz. Prestații meritorii au avut și Erick Rogoz Lorincz (locul VI), Cristian Tranulea (locul VII) și Delia-Oana Dudău (locul VII).

Cătălin Romas:

România a mai cucerit, vineri, o medalie de aur la para-aquatlon, categoria PTS 2, prin Daniel Nistoroiu.  Acesta a concurat singur la categoria sa și a încheiat cursa într-o oră, 6 minute și 17 secunde. Celelalte titluri continentale puse în joc la para-aquatlon au revenit sportivilor Joaquin Carrasco (Spania) la categoria PTS 3, Czene Gabor (Ungaria) la PTS 4, Bence Mocsari (Ungaria) la PTS 5 și Alberto Ceriani (Italia) la categoria B1, nevăzători.

Daniel Nistoroiu:

În cursul dimineții au avut loc și întrecerile rezervate amatorilor (Age Group), britanicii câștigând cele mai multe dintre categoriile de vârstă incluse în competiție.

Campionatele Europene de Triatlon Multisport de la Tg.Mureș se vor încheia, duminică, 7 iulie, cu întrecerile de aquabike și triatlon pe distanță medie. Ambele concursuri vor avea loc la lacul Bezid și în Sângeorgiu de Pădure.

Valeriu Voaideș

Foto: Radio Tg.Mures/Valeriu Voaideș
Foto: Radio Tg.Mures/Valeriu Voaideș
Foto: Radio Tg.Mures/Valeriu Voaideș
Foto: Radio Tg.Mures/Valeriu Voaideș
Foto: Radio Tg.Mures/Valeriu Voaideș

The post Trei medalii pentru România la Europenele de Aquatlon de la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Trei medalii pentru România la Europenele de Aquatlon de la Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button