Sport

Victorie entuziasmantă în Liga Campionilor

În primul tur al Ligii Campionilor la popice feminin Electromureș Romgaz Târgu Mureș a învins pe arena proprie formația germană SV Pöllwitz cu 6-2 la puncte de meci, 3303-3204 la totalul popicelor doborâte și 14,5-9,5 la numărul de manșe câștigate. Întâlnirea a debutat deosebit de echilibrat și după primele două schimburi scorul era 2-2 la punctele de meci, cu avantaj de 9,5 la 6,5 la manșe și 52 „bețe”. În primul schimb punctul de echipă l-a obținut Maria Ciobanu, care a întors rezultatul cu adversara directă, Marie-Christin Illert, care câștigase primele două manșe. Ciobanu a egalat la manșe și s-a impus la total cu 555-529 p.d. A doua mureșeancă din primul schimb, Seres Benadett a fost și ea aproape de victorie cu internaționala Anna Müller, dar germanca a reușit o ultimă manșă foarte bună și s-a impus la total cu 563-550 p.d. De remarcat, ambele jucătoare ale echipei mureșene sunt junioare.

Al doilea schimb a adus echipei antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef un ușor avantaj, la manșe și total, în special datorită evoluției „veteranei” Duka Tilda, care a reușit și cel mai valoros rezultat al partidei. Ea a ratat de puțin trecerea barierei de 600 la penultima lansare în duelul cu Celine Dannehl. Cu ultimele două popice rămase, dacă le-ar fi doborât pe ambele ar fi avut în față o pistă cu 9 popici. Le-a doborât din două lansări și a rămas cu 594, față de 523 ale adversarei, cu trei manșe câștigate și una încheiată la egalitate. În acest schimb Miclos Katalin a avut o evoluție modestă, fiind singura jucătoare cu rezultat de sub 500. Ea a câștigat totuși două manșe cu Friederike Pfeffer, dar a cedat punctul la total, cu 495-527 p.d.

Start reușit, emoții până la final

Ultimul schimb s-a disputat cu mult suspans până la final. Sáfrány Anita a obținut punctul fără emoții, cu 570-528 la total, dar a cedat două manșe. Al doilea a fost la limită, cu un singur popic, iar ultimul când diferența la total nu mai putea fi refăcută de către Maria Dix. Al patrulea punct al mureșencelor a fost obținut de Fekete Réka, a treia junioară din lot. Duelul său cu Pia Kohler a fost și cel mai echilibrat, cu mult suspans, decis la ultimele lansări. Mureșeanca a câștigat primele două manșe, dar diferența de 13 „bețe” a fost refăcută de germancă și ultima manșă a început la egalitate. Era nevoie așadar de victorie în ultima manșă, chiar și la un singur popic. Réka a câștigat cu 5 popici și cu 539-534 la total, iar cele 99 de popice în plus au adus celelalte 2 puncte de echipă.

Returul va avea loc peste două săptămâni, dar se anunță unul dificil. Mureșencele au nevoie de 3 puncte de echipă, dar poate fi luată în considerare și varianta criteriului următor, al manșelor. La doar 2 puncte de echipă, pentru calificarea în „sferturi” va fi nevoie de 7 manșe. „Această victorie ne menține în lupta pentru calificare, dar returul se anunță dificil. Nu cunoștem foarte bine echipa germană, dar știm că pe arena lor au medii individuale în jurul a 600 de popice. Acest lucru nu înseamnă că nu putem obține și noi rezultate de același nivel. Calificarea este posibilă, dar va trebui să ne concentrăm la maximum”, a declarat antrenorul Orosz István.

Așadar, un pas important pentru calificarea în turul 2, după care, pentru Final Four ar urma confruntarea cu echipa maghiară ZTE-ZAEV TK Zalaegerszeg, care se va disputa în 25 ianuarie și 15 februarie 2020.

Post-ul Victorie entuziasmantă în Liga Campionilor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Victorie entuziasmantă în Liga Campionilor

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button