Sport

Victorie prețioasă pentru handbaliste

În etapa a doua a noii ediții în Divizia A la handbal feminin, CSM Târgu Mureș a câșigat sâmbătă un joc deosebit de important, îndeosebi pentru moralul echipei, 22-19 (10-9) cu CSU Reșița, în deplasare. După cum se prezentau cele șase echipe din seria D, ca și în ediția trecută, aceleași trei urmau să lupte pentru întâietate: cele două din confruntarea de la Reșița și Crișul Chișineu Criș. Pentru formația mureșeană această partidă constituia un prim test, dar unul foarte important, în condițiile în care față de ediția trecută lotul s-a prezentat cu câteva absențe notabile. Carola Stângu nu mai face parte din lot, Andreea Târșoagă se află în continuare în recuperare, iar Georgeta Bucin a lipsit din motive personale. Cu toate acestea, formația mureșeană și-a dovedit superioritatea și a controlat partida de la un cap la altul. Într-un meci cu puține goluri înscrise, gazdele nu s-au aflat la conducere și tabela a indicat rezultat de egalitate doar la primul fluier. Mureșencele au condus din start cu 3-0, scor înregistrat în minutul 8, iar gazdele au reușit doar să se apropie în câteva rânduri la un singur gol. Deși spre finalul primei reprize au fost nevoite să evolueze cu două jucătoare eliminate, au rezistat și au intrat la pauză cu avantaj minim.

 

Determinare și plus valoare, atuurile mureșencelor

La reluare startul a fost același, cu trei goluri înscrise de mureșence, dar de această dată în doar trei minute, reușite de Ioana Moldovan, Monica Bărăbaș și Sarah Darie. În minutele următoare Ioana Ugran a „închis poarta” și echipa Mihaelei Evi s-a desprins la 5 goluri, cu alte două goluri, reușite de Flavia Munteanu și din nou Bărăbaș. Diferența putea fi și mai mare, dar mureșencele s-au precipitat și au ratat câteva alte oportunități de a se desprinde decisiv. Acest lucru putea să le coste în a doua jumătate a reprizei secunde, când maniera de arbitraj a devenit aproape ostilă oaspetelor. Când tabela arăta 12-17 mureșencele au avut din nou două jucătoare eliminate. Gazdele au redus diferența la 3 goluri, mureșencele au avut din nou o eliminare pentru protestele antrenoarei, dar plusul de valoare și-a spus cuvântul, mai ales într-un final tensionat. Ioana Ugran a fost din nou la înălțime, iar Moni Bărăbaș a angajat-o excelent la semicerc pe Sângeorzan, care a mărit diferența la una care nu a mai putut fi remontată de gazde. O victorie foarte importantă înaintea etapei următoare, când la Târgu Mureș se va disputa duelul dintre principalele candidate la câștigarea grupei, primele două clasate și în ediția trecută. În Sala Sporturilor vine Crișul Chișineu Criș.

Au înscris pentru CSM: Carina Ghemeș 7,Monica Bărăbaș 4, Ioana Sîngeorzan 3, Ioana Moldovan 3, Sarah Darie 2, Flavia Munteanu 2, Carla Lăcătuș 1

 

 

Post-ul Victorie prețioasă pentru handbaliste apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Victorie prețioasă pentru handbaliste

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button