Sport

VIDEO: Frații Lengyel, o singură limbă: Taekwondo

Tineri, frumoși și plini de ambiție. De câte ori au trecut prin greutăți, au reușit să uimească prin determinare şi curaj. Frații Lengyel, foști sportivi de performanță, multipli campioni naționali, atât în România , cât și în Ungaria, au înființat clubul sportiv „Taekwondo Revolution” . Despre ei, un singur lucru se poate spune: după ce i-ai întalnit ești alt om, orizontul tău s-a lărgit și nu va mai fi niciodată același.

Da, sunt frați, foști sportivi de performanță, care anul trecut au terminat Universitatea de Arte din Târgu Mureș, secția actorie. În 2016, când s-au lăsat de sportul de performanță au înființat propria echipă de taekwondo fiind licențiați ca și instructori. Lengyel Norbert are 24 de ani iar Lengyel Gabor 22 de ani. Ambii practică acest sport din 2007 și au o relație strânsă și armonioasă.

Când vorbești aceeași limbă

„Taekwondo Revolution” a fost înfiinţat pentru a revoluţiona educaţia şi pregătirea tinerilor în artele marţiale, există grupe de îmcepători, avansați și grupă competițională, iar antrenamentele sunt bilingve. Artele marţiale sunt mai mult decât un sport. Ideea „Taekwondo Revolution” a luat fiinţă pentru a educa şi pentru a promova spiritul artelor maţiale: Respect – Disciplină – Responsabilitate – Modestie.

 „Prin promovarea acestor valori putem forma tineri echilibraţi care la rândul lor vor deveni lideri puternici. Taekwondo este o limbă unică, prin ea comunicăm. Sportivii poartă echipamente de protecție pe cea mai mare parte a corpului, casca de protecție este dotată cu senzori electronici, iar vesta are senzori pentru punctare. Mai poartă protecții pentru antebrațe, mănuși, tibiere și metatarsiene dotate cu senzori electronici pentru a fi realizată punctarea loviturilor, meciurile sunt atent coordonate de către arbitrii ” , ne explică Norbert.

Sportivi și artiști

Tinerii au gustat din acest sport în urmă cu mulți ani, începând să participe la antrenamentele fostului sportiv de perfomanță, instructorul sportiv Alexandra Matei. Un tată bun le spune copiilor că au în el un sprijin, orice s-ar întâmpla și mai știe că, mult mai mult decât zestrea genetică, primează moştenirea pe care o lasă prin însăşi existenta sa, prin vorbele şi gesturile de zi cu zi. “ “Deși nu a făcut sport, tatăl nostru ne-a susținut mereu și s-a implicat mult în devenirea noastră, timp de 7 ani de zile a învățat și el acest sport alături de noi, ne-a antrenat de multe ori, acum este managerul nostru, Lengyel Zoltan,“ ne mai spune Norbert.

Antrenorii sunt absolvenți ai UAT din Târgu Mureș, secția actorie. O altă pasiune a lor este muzica creștină, compun și cântă piese ori de câte ori sunt invitați la biserică. O mare susținere au avut și din partea mamei lor, pentru că dragostea de mamă te îmbracă, te inspiră și devine o parte din tine.

“Am făcut 8 ani de zile dans popular alături de mama mea, Ildiko, iar acum de curând m-am angajat la Ansamblul Artistic Mureșul, actor și dansator la secția maghiară. Îmi place să cânt la chitară și să compun piese, am multe, dar una singură e pe youtube, Szép lenne, https://youtu.be/pGvxcjdx8Hg ” ne povestește Gabor.

Clubul sportiv „Taekwondo Revolution” invită să pe cei interesați să se uite și chiar să încerce un antrenament.  Este un sport nobil, o artă marțială spectaculoasă și o echipă prietenoasă  bazată pe încredere și loialitate, în care se comunică deschis.

Antrenamentele se țin la sala de pe B-dul 1848 nr. 5, Gimnaziul „Dr. Bernady György” – Sala de sport (vis-a-vis cu MIU). Cine este interesat poate participa gratuit la două antrenamente sau poate intra pe pagina lor de facebook Taekwondo Revolution pentru a afla mai multe detalii.

Post-ul VIDEO: Frații Lengyel, o singură limbă: Taekwondo apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: VIDEO: Frații Lengyel, o singură limbă: Taekwondo

Credit autor: Vasilescu Amalia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button