Sport

VIDEO: Marcel Țenter, eveniment unic în sportul mureșean

Sala de Sport a Școlii Gimnaziale din Livezeni a găzduit, sâmbătă, 19 februarie, un eveniment unic în sportul mureșean. Academia de Baschet GHEPARZII a fostei glorii a baschetului românesc, cu sediul în micuța localitate adiacentă muncipiului Târgu Mureș, s-a dotat cu un aparat ultra-performant pentru antrenarea tinerilor baschetbaliști. Este vorba de o mașină profesională de antrenat aruncarea la coș Dr. Dish, achiziționată de Academia GHEPARZII și instalată în Sala Școlii Gimnaziale. Dr. Dish este un producător american de aparate de antrenament specifice pentru baschet, modelul instalat la Livezeni, Dr. Dish All Star 2021, fiind unul dintre cele mai bune din gamă. Aparatele sunt adevărate sisteme de antrenament, capabile să simuleze diferite situații de joc și să contorizeze permanent pentru toți jucătorii numărul de aruncări din fiecare poziție, procentajele de reușită, evoluția în timp a acestora și multe altele, toate centralizate pe telefonul mobil sau tableta antrenorului.

Printre cluburile de anvergură din Europa care folosesc Dr. Dish se numără: Real Madrid, FC Barcelona, Olimpia Milano, Zalgiris Kaunas, Olympiacos Pireu, Khimki Moscova, Alba Berlin, Bayern Munchen. În România există puține astfel de aparate, campioana în exercițiu a României, U-Banca Transilvania, folosind la rândul ei aparatul Dr. Dish.

Starul lui Dalas Mavericks, Luka Doncic, spunea: ”Îl folosesc zilnic, este cel mai bun aparat pe care l-am folosit vreodată!”.

Jucătorii pot beneficia de exerciții de aruncare, de pasare, cu diferite frecvențe, astfel încât participantul poate arunca până la 1000 de mingi pe oră. Activitatea lor este monitorizată digital, rezultatele putând fi urmărite de antrenori în timp real, dar și ulterior. ”În cadrul Academiei noastre mi-au trecut prin mână foarte mulți jucători, foarte mulți juniori. Datorită faptului că, aruncarea la coș este cel mai important procedeu tehnic, împreună cu prietenii Academiei, cărora le mulțumesc, am reușit să achiziționăm un aparat de recuperat mingile și de asigurat o frecvență foarte mare a acestor pase, astfel încât un jucător poate să ajungă la a executa 1000 de aruncări pe oră. Îi așteptăm pe copiii care vor să-și îmbunătățească aruncarea la coș, care vor să le fie analizate aruncările, procentajele din diferite părți ale terenului sau jocul in sine. Avem o echipă de specialiști cu care lucrăm și mă bucur că, prin această achiziție demonstrăm că progresăm, că mergem inainte”, a declarat Fondatorul Academiei GHEPARZII, Marcel Țenter.

Bányai István, primarul comunei Livezeni s-a arătat încântat de activitățile sportive susținute în Școala Gimnazială.” Eu totdeauna am susținut activitățile sportive pentru că prin sport putem învăța foarte mult, sportul este foarte important mai ales pentru copii, prin urmare noi susținem orice inițiativă de acest fel în Livezeni” a declarat acesta.

Academia GHEPARZII este un proiect fondat de fostul mare baschetbalist al României, Marcel Țenter, fost selecționer al echipei naționale masculine de seniori și al mai multor echipe naționale de juniori. Totodată, Țenter a fost antrenor principal al echipelor de club U-Banca Transilvania, Gaz Metan Mediaș și Alba Fehervar. Academia este destinată perfecționării continue a tinerilor juniori și a fost fondată în urmă cu patru ani.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: VIDEO: Marcel Țenter, eveniment unic în sportul mureșean

Credit autor: Vasilescu Amalia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button