Sport

VIDEO: ”Zi tot, cu Alex Toth!”. Mureșenii Oana Vasilescu și Augustin Moldovan, campioni europeni la fitness

Sportivii mureșeni Oana Vasilescu și Augustin Moldovan au participat luni, 13 mai, la emisiunea ”Zi tot, cu Alex Toth!”, realizată de către Alex Toth, redactorul șef al cotidianului Zi de Zi.

Prezenți în studioul Zi de Zi Live amenajat în proximitatea redacției cotidianului Zi de Zi, cei doi sportivi legitimați la clubul Retro Gym din Târgu Mureș au vorbit despre rezultatele obținute la Campionatul European de Culturism și Fitness, competiție care a avut loc recent în Spania, în perioada 1-6 mai.
Bilanț de 4 medalii de aur și 4 de argint
Astfel, Oana Vasilescu a încheiat Campionatul European organizat în orașul spaniol Santa Susanna cu următorul bilanț: o medalie de aur la categoria Perechi mixt (cu Augustin Moldovan), o medalie de aur la categoria Silver Perechi feminin (cu Elena Novac), o medalie de aur la categoria Silver Echipă mixt (cu Andrei Ionuț Apetrei, Lucian Constantin Popa, Elena Novac, Cosmin Marcuta și Camelia Ștefan Lăcrămioara), o medalie de argint la categoria Silver Individual feminin, o medalie de argint la categoria Silver Perechi mixt (cu Andrei Ionuț Apetrei) și o medalie de argint la categoria Gold Perechi feminin (cu Alina Aschilean).
La același Campionat European, Augustin Moldovan și-a adjudecat o medalie de aur la categoria Perechi mixt (cu Oana Vasilescu) și una de argint la categoria Silver Individual masculin.
Sacrificiu posibil ”datorită Bunului Dumnezeu”
Performanțele obținute de Oana Vasilescu sunt cu atât mai valoroase cu cât au fost obținute în condițiile în care sportiva mureșeancă a suferit, înainte de competiție, o accidentare serioasă în zona lombară.
”Înainte cu trei săptămâni, Oana s-a accidentat la mijloc, în partea lombară, și vreau să spun că ceea ce s-a întâmplat în continuare a fost imposibil și chiar aș menționa-o pe mama ei care a scris un comment foarte fain, ”Am făcut imposibilul posibil datorită Bunului Dumnezeu”. A fost cel mai frumos comentariu pe care l-am citit vreodată”, a dezvăluit Augustin Moldovan.
”Oana s-a accidentat înainte cu trei săptămâni foarte dur, vreau să spun cu cea mai mare sinceritate și lipsă de modestie că alt om nu se mai ducea pe picioare acasă, ea însă a continuat să se antreneze. Înainte cu o zi de plecare mi-a spus, cu lacrimi în ochi, că asta e realitatea, nu este o rușine, că nu o să concureze, nu o să mai vină, pentru că nu crede că poate. Bineînțeles, fiind la statutul pe care îl avea, de campioană mondială en titre, nu cred că a vrut să piardă, însă am avut o discuție de suflet, ne-am pregătit foarte mult pentru această competiție, adică de la terminarea Campionatului Mondial de anul trecut și până în ziua respectivă, i-am zis că este un semn divin, să vedem ce se întâmplă de aici. Și așa am hotărât să mergem”, a adăugat sportivul care a fost atât antrenorul Oanei Vasilescu, cât și al întregului lot al Echipei României.
Secretele succesului
Cei doi invitați ai emisiunii ”Zi tot, cu Alex Toth!” au prezentat apoi câteva din ”ingredientele” care pot asigura, cu multă muncă și seriozitate, ”rețeta succesului.”
”În primul rând, cred că ai nevoie de o pasiune foarte mare, pentru ceea ce faci, perseverență, disciplină și muncă”, a precizat Oana Vasilescu, care practică fitness doar de trei ani.
”În momentul în care primești acest echipament și ești convocat în lot, nu mai concurezi doar pentru tine, îți reprezinți țara. Nu mai este echipa de la clubul Retro Gym, ci este vorba de echipa României. Este o mare responsabilitate și eu am și zis lucrul acesta, în momentul în care ești selectat în lotul național deja este o performanță extraordinar de mare pentru că sunt aleși cei mai buni dintre cei mai buni și dacă poți să demonstrezi că chiar ai meritat să fii acolo, asta este un lucru și mai bun. Pregătirea noastră este extrem de dură, pot să spun inumană, nu poți compara sportul de zi cu zi cu sportul de performanță”, a punctat Augustin Moldovan.
(Redacția)

Post-ul VIDEO: ”Zi tot, cu Alex Toth!”. Mureșenii Oana Vasilescu și Augustin Moldovan, campioni europeni la fitness apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: VIDEO: ”Zi tot, cu Alex Toth!”. Mureșenii Oana Vasilescu și Augustin Moldovan, campioni europeni la fitness

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button