Știri

34 de firme din domeniul medical din Mureș, sprijinite printr-un proiect european

Două incubatoare de afaceri, pentru start-up-uri din domeniul medical şi din industrii creative, vor fi înfiinţate, cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 7,4 milioane de lei, în judeţul Mureş, contractele de finanţare fiind semnate luni, la Alba Iulia, de către directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu, şi preşedintele Fundaţiei Ecologice „Dimitrie Cantemir”, Alexandru Bogdan Murgu, şi, respectiv, primarul oraşului Miercurea Nirajului, Toth Sandor.

Termenul limită de realizare a proiectului depus de Fundaţia Ecologică „Dimitrie Cantemir”, în parteneriat cu Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş, este estimat la sfârşitul lunii iunie 2021.

Din valoarea totală a proiectului, de peste 6,3 milioane de lei, peste 3,8 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă solicitată de beneficiar pentru a realiza activităţile prevăzute în proiect. Diferenţa dintre cele două sume reprezintă cofinanţarea asigurată de către beneficiar.

Incubatorul de afaceri va fi ridicat pe locul unde acum există o construcţie cu structură metalică acoperită, formată din boxe garaj, atelier, magazie şi depozit.

Prin implementarea proiectului este prevăzută construirea unei clădiri cu două etaje, care va deveni un incubator de afaceri în domeniul medical prin care se vor sprijini 34 de întreprinderi. Dotările spaţiilor destinate firmelor incubate vor fi de mai multe tipuri, incluzând echipamente stomatologice şi de tehnică dentară, aparate şi mobilier pentru fizio-kinetoterapie.

Proiectul prevedere realizarea construcţiei şi apoi închirierea spaţiilor dotate cu echipamente medicale specifice activităţilor de medicină dentară, tehnică dentară şi balneo-fizio-kinetoterapie (include utilităţile şi paza imobilului), precum şi prestarea de servicii administrative de secretariat, recepţie, tipărire, fax, scanare, copiere documente, servicii de asistenţă specifică antreprenoriatului.

 

The post 34 de firme din domeniul medical din Mureș, sprijinite printr-un proiect european appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 34 de firme din domeniul medical din Mureș, sprijinite printr-un proiect european

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button