Știri

A sosit momentul adevarului: Este seful ISJ Mures servitorul unor interese?

Ca urmare a dezvăluirilor Mureș Știri de luna trecută, în aceste zile ISJ Mures inspectează LPS Mures. Rămâne însă de văzut dacă Ioan Macarie este servitorul lui Ilieș Ildiko și al UDMR-ului. Va încerca să ascundă ISJ mizeria pentru a-l salva pe analfabetul funcțional Csiki Zsolt sau nu? Aceasta este întrebarea!

Someșan l-a scăpat o dată prin slugoiul Pătru și apoi l-a făcut iar director. Tot Someșan a ajuns la arest făcând jocurile lui Ilieș Ildiko și ale UDMR-ului. Îi calcă Macarie pe urme ori e cu o secundă mai deștept? Vom vedea.

Am văzut luna trecută cum Csiki Zsolt a prejudiciat instituția cu aproape un miliard de lei vechi din transferuri nelegale. Și suma este doar parțial calculată. Despre cum i-a fentat pe părinți cu fondul școlii știe toată lumea.

Să vedem acum ceva noutăți cu penibilul care nici măcar limba maternă n-o știe cum trebuie. Asta e valoarea oamenilor tăi, UDMR-ule? Nu ți-e rușine să faci de râs comunitatea maghiară din Tîrgu-Mureș cu analfabeți funcționali ca ăsta?

Analfabet funcțional este cel care știe alfabetul, dar nu înțelege ce citește. Așa ca Csiki. Nu înțelege legile și regulamentele nici de-i dai bomboane cu lecitină. Dar îi plac funcțiile și bătăile prin ședințele UDMR-ului.

De exemplu, în Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ cu program sportiv integrat scrie negru pe alb că elevii sportivi de la LPS înscriși la secții la care școala are profesori-antrenori calificați trebuie obligatoriu să se antreneze cu aceștia:

Art. 9. (2) în cazul în care, pentru elevii din clasa „mozaic“, unitatea de învățământ are profesori cu specializări corespunzătoare, întreaga pregătire teoretică și practică de specialitate a elevilor se desfășoară, în mod obligatoriu, în unitatea școlară, cu aceste cadre didactice.

Se aude, ISJ, la dumneavoastră? Că Csiki oricum nu pricepe. Are LPS secții și profesori-antrenori de fotbal? Are. Asta înseamnă că fotbaliștii înscriși la LPS trebuie să fie toți exclusiv sportivi ai LPS-ului, adică legitimați la LPS, nu în altă parte, și să se antreneze în cadrul instituției cu antrenorii acesteia.

Surpriză însă! Unde fac școala multe din fotbalistele de la ASA? La LPS, așa-i, domnule Pătru? Sunt ele sportivele LPS? Sunt doar pe hârtie, așa-i, domnule director? Cine este plătit să le antreneze și cine le dă note fictive în cataloage, domnilor de la ISJ? Știu de treaba asta până și copiii din liceu. Ele, săracele, n-au vină, nici măcar habar nu au în ce rahat le-a băgat analfabetul funcțional. Și, din câte se aude, sunt doar o parte dintre cazurile de acest fel. Dar cu fotbaliștii transferați nelegal de Csiki de la LPS la ASA ca să bată el LPS-ul cu ei cum rămâne?

Este datoria dumneavoastră să aflați și să răspundeți la aceste întrebări, domnilor inspectori, dacă tot faceți inspecție! Sperăm totuși că nu mergeți până acolo doar să vă dați rotunzi cu profesorii răsfoindu-le lor hârtiile și să-i ascundeți lui Csiki mizeriile. Urmele nelegiuirilor sunt toate în documente oficiale și, din moment ce noi vi le-am semnalat, ignorarea lor se numește neglijență în serviciu. Neglijența în serviciu este faptă incriminată în codul penal!

Adrian Andrei / Foto cop: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: A sosit momentul adevarului: Este seful ISJ Mures servitorul unor interese?

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button