Știri

Abuzul de putere capătă dimensiuni halucinante la Primăria oraşului Ungheni!

Primarul joacă la alba-neagra soarta a peste 100 de copii-sportivi, aruncându-i în stradă în mijlocul iernii…

Până deunăzi, din puţinele şi naivele noastre cunoştinţe în ale administraţiei, trăgeam concluzia că puterea publică cu care este investit un ales local – ca urmare a votului liber exprimat de o comunitate – este, de fapt, o putere menită să susţină şi să slujească interesele acelei comunităţi, ale cetăţenilor care o alcătuiesc.

Nimic mai fals în România zilelor noastre! Realitatea faptelor petrecute în ultimele zile în oraşul Ungheni ne demonstrează contrariul! Ne demonstrează, fără echivoc, cum primarul inculpat VICTOR PRODAN (a se vedea dosarul penal nr. 3046/102/2015 de pe rolul Tribunalului Mureş), exercitând abuziv funcţia publică pe care o deţine, îşi permite să arunce în stradă cca. 100 de copii, sportivi ai Clubului Viitorul din Ungheni, pentru moftul său personal.

Iată că, după dirijarea banilor publici înspre Pensiunea TERRA şi firmele sale de casă, după însuşirea, în propriul buzunar, a sumelor obţinute din vânzarea terenului (rectificăm, a păşunii comunale!) pentru parcul fotovoltaic din Vidrasău, după instigarea consilierilor locali să nu se constituie parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, a venit rândul copiilor din comunitate să fie jucaţi la loterie sau, mai bine zis, la alba-neagra.

Cum altfel poate fi interpretată decizia – absolut ABERANTĂ şi ABUZIVĂ – a primarului, de a închide baza sportivă din localitate (cu vestiare şi terenuri de antrenament sau de joc) sau de a fereca, în mod similar, uşile sălii de sport din localitate, unde copiii din comunitate ţineau iarna antrenamentele de fotbal şi handbal?

Administrarea şi gestionarea patrimoniului public al oraşului (din care face parte atât baza sportivă, cât şi sala de sport) este atributul exclusiv al CONSILIULUI LOCAL al oraşului respectiv, nu face obiectul deciziilor luate pe genunchi de un primar. Doar Consiliul local poate să hotărască soarta acestor bunuri, iar primarul are o singură variantă: să pună în executare hotărârile Consiliului. Nici baza sportivă şi nici sala de sport din localitate n-au fost construite din banii familiei PRODAN, ci din cei ai comunităţii din care fac parte şi aceşti copii, d-le inculpat, vremelnic primar!

Nu ne propunem nici să facem o pledoarie în favoarea Clubului Viitorul, a performanţelor acestuia din ultimii ani, a mândriei pe care locuitorii oraşului au simţit-o atunci când, prin sport, au fost reprezentaţi în toate colţurile ţării şi nici să ridicăm statui celor care au făcut posibil acest lucru. Departe de noi acest gând. Oricum, în toţi aceşti ani, dumneavoastră n-aţi fost prin zonă d-le primar, eraţi ocupat cu naveta între DNA şi instanţe!

Decizia luată poate fi strâns legată de faptul că, pe viitor, Primăria intenţionează reînvierea vechii echipe a Ungheniului, UNIREA, baza sportivă urmând, probabil, să fie dată noului club. Explicaţie pertinentă altfel, dacă faci abstracţie sau dai “cancel” celor 100 de copii legitimaţi în prezent la Viitorul Ungheni. Că de explicaţia potrivit căreia sala de sport este distrusă de forţa cu care copiii de la fotbal sau fetiţele de 10-11 ani de la handbal lovesc mingea, nici nu poate fi vorba! E cel puţin penibil un astfel de argument. După cum, la fel de penibil, este faptul că o comunitate urbană (pardon, un primar de oraş) îşi bate joc de soarta unor mici sportivi, unii cu posibile perspective de a face PERFORMANŢĂ PENTRU COMUNITATE.

Cum mai puteţi să staţi drept în faţa comunităţii locale d-le primar, după ce, în mijlocul iernii, i-aţi azvârlit pur şi simplu copiii în stradă?

Ne întrebăm retoric: să fii adulmecat primărelul mirosul caşcavalului? Ne referim la “oportunitatea” pe care o au administraţiile locale, potrivit noii legislaţii, de a dirija 5% din bugetul local înspre sport. În sumă brută, 5% dintr-u buget orăşenesc este enorm. O adevărată oază pentru sănătatea copiilor şi a comunităţii, ar spune unii. Sau, un bun prilej de a dirija banii către firme de casă şi slugărei ieftini, ar spune alţii!

Am cerut parerea partii implicate inca de saptamana trecuta, dar nu am primit niciun raspuns.Așteptăm cu interes, pe adresa muresstiri@gmail.com, punctul de vedere al primarului.

MS / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Abuzul de putere capătă dimensiuni halucinante la Primăria oraşului Ungheni!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button