Știri

ALERTA! Manageri si autoritati incompetente, spitale in stare avansata de degradare!

Jocuri politice… pierderi de vieti omenesti!

Am scris in nenumarate randuri referitor la interminabilele dispute politice intre autoritati locale si managerii de spitale, soldate in multe cazuri chiar cu pierderi de vieti omenesti cauzate de starea avansata de degradare a cladirilor in care functioneaza spitalele muresene si a servicilor precare pe care le ofera bolnavilor. Toate acestea duc la infectii spitalicesti, la imposibilitatea investigatiilor medicale necesare din cauza aparatelor invechite sau de cele mai multe ori stricate si nereparate ani de zile.

Este vorba de 17 imobile care au cel puțin o jumătate de secol vechime și pentru care nu s-a depus niciun proiect de reabilitare.
Conducerea Spitalului Clinic Județean este singura în măsură să facă studii de fezabilitate sau proiecte, a declarat pentru RTM președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc.

Nimic mai fals…

Ce uita sa spuna presedintele CJ Mures este ca managerii se afla in subordinea lui si mentinerea lor in functie il face partas la dezastrul actual. Mai exact, managerul Dan Simpalean, instalat in functie de PNL Mures, a fost demis de cateva ori de presedintele CJ din partea UDMR, dar a revenit de fiecare data in urma unor hotarari judecatoresti. Dupa fiecare demitere l-a pus in loc pe Ovidiu Girbovan, din partea PSD, un alt incompetent dovedit. Cum spuneam, tot acest razboi politic il face partas la bolnavii care mor cu zile.

Inca un lucru extrem de important uitat de presedintele CJ Mures, intentionat sau nu, este tunul de milioane dat prin construirea in urma cu ani de zile a unei caldiri noi, ce urma sa deserveazca mii de bolnavi, dar care a fost abandonata si lasata in paragina desi 90% era finalizata (vezi VIDEO AICI). Si acest lucru il face partas alaturi de cei doi manageri incompetenti.

Mutare politica, prelungirea dezastrului…

Ieri, managerul penelist Simpalean a trecut la ALDE, probabil in speranta de a fi repus din nou in functie avand in vedere ca noul partid se afla la putere. Din pacate, pana e Simpalean sau Girbovan, doi mincinosi incompetenti, bolnavii vor suferii in continuare. Si asta se intampla de peste 2 ani!!

Iata si declaratiile celor implicati, oferite RTM, care reflecta intocmai motivele pentru care ne confruntam cu acest dezastru din spitalele muresene:

„CJ Mureș are în subordine Spitalul Clinic Județean, care funcționează cu 21 de secții și 4 compartimente, în 17 clădiri vechi, cu o stare avansată de degradare, pentru care ar fi necesari foarte mulți bani pentru renovarea lor. Problemele cele mai mari sunt legate de investițiile în infrastructură, pentru că nu există cadru bugetar sau sunt probleme administrative. Din păcate, managementul din ultima perioadă nu a reușit să depună studii de fezabilitate sau proiecte de investiții, care să poată fi finanțate din Programul Național de Dezvoltare Locală.” spune presedintele CJ Mures.

„De nenumărate ori am atras atenția și am cerut finanțare, inclusiv pe fonduri europene s-a încercat a se depune trei proiecte pentru trei clădiri mari. Nu e adevărat că nu am depus niciun studiu. Când a fost vorba, într-adevăr, în 2017 la început, s-a deschis o portiță de finanțare, dar a fost de azi pe mâine. După care am făcut studiile, le-am trimis către dânșii, s-au și depus la Alba Iulia pe reabilitare de instituții publice, dar mai departe, prin departamentul lor de proiecte, iar noi ca spital mai mult de atâta nu puteam face.” spune Dan Simpalean.

In linkurile de mai jos regasiti cateva din materialele publicate in care am atras atentia asupra problemelor:

MS / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ALERTA! Manageri si autoritati incompetente, spitale in stare avansata de degradare!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De vazut
Close
Back to top button