Știri

ATENTIE! 13 copii aflaţi într-o tabără au ajuns la spital!

13 copii aflaţi în tabără la Borsec, au fost transportaţi la spital cu simptome de intoxicaţie alimentară.

Un număr de 13 copii aflaţi într-o tabără sportivă la Borsec au ajuns în timpul nopţii la Spitalul Municipal din Topliţa cu simptome de intoxicaţie alimentară, fiind transportaţi de echipajele de intervenţie, iar un altul a fost adus la spital cu un autoturism personal.

Şase dintre ei au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, fiind internaţi la secţia de boli infecţioase.

„Au ajuns la Unitatea de Primi Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şase copii, cu vârste cuprinse între 12-14 ani, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Au fost internaţi la secţia de boli infecţioase pentru investigaţii. Starea lor este bună, urmează investigaţiile şi tratamentul de specialitate”, a declarat Kiss Edit, referentul de presă al spitalului.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat pentru AGERPRES că a fost declanşată imediat ancheta epidemiologică şi investigaţiile de specialitate, pentru a se stabili cauza care a dus la îmbolnăvire. Potrivit sursei citate, copiii au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, respectiv vărsăruri şi diaree, încă de joi, dar nu s-au prezentat la medic.

„Am declanşat ancheta epidemiologică şi investigaţiile de specialitate la faţa locului şi la spitale. Copiii sunt bine şi vor pleca acasă, părinţii au pornit să-i ia acasă. (…) Copiii nu mai simptome, noi am aflat după două zile de la declanşare, fiind o boală acută simptomele acum sunt deja mai puţin semnificative şi părinţii vor să-i ia acasă”, a explicat Tar Gyongyi.

Aceasta a mai arătat că, din primele informaţii, copiii se aflau într-o tabără sportivă şi nu mâncau la vila la care erau cazaţi, ci li se aducea mâncarea de la un restaurant, aceste detalii urmând să fie investigate de inspectorii sanitari.

Sursa: protv.ro / Foto: captura video


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENTIE! 13 copii aflaţi într-o tabără au ajuns la spital!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button