ATENȚIE! Au decis să salveze puiul de căprioară, dar i-au pus viața în pericol!

atentie au decis sa salveze puiul de caprioara dar i au pus viata in pericol

O familie de oameni draguți și sensibili au adus un pui de căprioară la grădina Zoo Târgu Mureș. L-au găsit în pădure. Puiul era adorabil. Imediat doamna, protectivă a decis să îl ia cu ei pentru a nu fi mâncat de animalele de pradă. GREȘEALĂ!!!

Veterinarii de la Zoo au explicat familiei că i-au pus viața puiului de căprioară în pericol, chiar și pentru că l-au lipsit de laptele matern, acesta fiind încă neînțărcat, fapt care poate să îi provoace chiar și moartea. În urma gestului lor plin de intenții bune, dar necugetat, o echipă de 4 medici veterinari de la Zoo, Vets4Wild Romania și Milvus s-au mobilizat pentru salvarea puiului. Le rămânem recunoscători!

Vă rugăm nu mai salvați puii din pădure pentru că îi omorâți!

Pe parcursul drumețiilor de vară se întâmplă să ne întâlnim cu pui de vulpe, căprioară și pui de păsări Veterinarii vă roagă să îi lăsați în mediul lor !!! Puii lăsați singuri de mamele lor deseori devin victime ale ”bunăvoinței” și inconștienței oamenilor. Turistului, care observă animalul “orfan” îi este milă de el, și imediat se declanșează “acțiunea de salvare” din care rezultă multe animale despărțite de mama lor. Dacă un pui de animal rămâne singur în pădure înseamnă că mama lui este în căutarea hranei. După aceea ea se va întoarce la pui pentru a-l îngriji. S-ar putea ca mama să fie în preajma puiului și din cauza oamenilor să nu aibă curaj să se apropie.

Este strict interzis atingerea/ mângâierea puilor! În felul acesta mirosul omului se imprimă pe pui, iar acest lucru este un pericol real pentru ca acesta să fie respins de mamă.

Concluzia: dacă găsiți în natură pui de animal vizibil SĂNĂTOS, vă rugăm cu respect să-l lăsați în locul în care îl găsiți, fără să-l atingeți. Puteți să-l admirați și apoi să vă continuați drumul. Dacă găsiți un animal RĂNIT, vă rugăm să urmați exemplul nostru, din data de 11.06.2019, și contactați un medic veterinar de la Asociația Vets4Wild Romania (0744509254). Vă mulțumim!

Sursa: Ioan Chiorean facebook


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENȚIE! Au decis să salveze puiul de căprioară, dar i-au pus viața în pericol!

Credit autor: ms.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.