Știri

ATENTIE! Ce rost are sa platesti taxele la stat, oricum vine PSD si le sterge!

Ministerul Finanţelor intenţionează să acorde o serie de facilităţi fiscale companiilor private cu datorii foarte mari la bugetul statului.

Sunt analizate două strategii – pentru datorii de peste… şi respectiv de sub un milion de lei, după cum a precizat ministrul Eugen Teodorovici.

Între măsurile vizate se numără eşalonarea plăţilor, scutirea de la plata penalizărilor şi chiar reducerea datoriei, în anumite condiţii. Eugen Teodorovici:

Este vorba de un cadru legislativ, care se referă la măsuri de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018. Oarecum, sunt similare procedurile din zona de insolvenţă ca plan de restructurare, pe baza cărui plan se face această eşalonare a obligaţiilor la plata accesoriilor şi se poate chiar reduce până la jumătate din principal. Dacă acea companie îşi respectă acest calendar, atunci se şterg accesoriile la finalul acestei perioade. Dacă nu, situaţia revine la momentul iniţial şi în momentul acela lucrurile s-au închis pentru acea companie.

Aceste măsuri de restructurare financiară intervin în contextul nevoii Guvernului de a creşte nivelul de fiscalizare. Principalele ţinte sunt îmbunătăţirea recuperării creanţelor statului dar şi a obligaţiilor bugetare restante.

Ministrul Finanţelor a mai precizat că firmele care, în ultimii 3 ani au fost la zi cu obligaţiile de plată, ar putea beneficia de o bonificaţie.

Sursa: RRA


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENTIE! Ce rost are sa platesti taxele la stat, oricum vine PSD si le sterge!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button