Știri

ATENTIE! Constructie ilegala pe domeniul public, girata de noul viceprimar S.P.?!

Constructia la care facem referire se afla pe Bulevardul 1848 nr. 23/A, colt cu str. Surianu nr. 1. Este vorba despre o extindere de spatiu comercial, cu distrugerea spatiului verde si ocuparea a jumatate dintr-o alee pietonala. Toata constructia de extindere se face ilegal, deoarece concesionarea terenului pe care s-a facut extinderea nu a fost aprobata; terenul era concesionat doar pentru chioscul de lemn in suprafata de pina la 10 mp. Se pare ca aceste ilegalitati sunt girate de noul viceprimar S.P.!

Desi declarata ilegala, constructia continua fara probleme!

In aceasta locatie functionau doua chioscuri construite din lemn pe un mic spatiu verde, linga o alee pietonala care duce catre gimnaziul Liviu Rebreanu. Vorbim de o alee extrem de circulata nu numai de elevi, ci si de foarte multi parinti cu copii mici. Administratorul a decis sa desfiinteze aceste chioscuri si sa se extinda, construind un magazin in toata regula. Inca de la prima faza a constructiei, cand era turnata fundatia si s-a vazut cat spatiu ocupa din aleea pietonala, s-a depus sesizare la primaria Tirgu Mures, Politia Locala Mures, Inspectoratul Judetean in Constructii Mures. Atat Inspectoratul cat si PLM au constatat ca nu exista autorizatie de demolare si nici de constructie si ca la primarie nu exista aprobare pentru concesionarea terenului pe care s-a facut extinderea.

Lucrarile nu numai ca nu au fost oprite, in prezent  magazinul este aproape finalizat, iar astazi a fost desfiintat si spatiul verde din spatele lui, cu intentia de a se extinde si acolo cu constructia. Dupa toate sesizarile depuse si contraventiile stabilite, se pare ca administratorul a gasit sustinere din partea Serviciului de Urbanistica din cadrul primariei, de unde a obtinut un fel de autorizatie, in conditiile in care concesionarea unui teren de peste 10 mp se aproba doar de catre Consiliul Local.

Viceprimarul „isi ajuta un prieten”, desi incalca legea!?

Mai mult de atat, viceprimarul Sergiu Papuc a initiat si o HCL in care solicita Consiliului Local Tirgu Mures sa ii permita sa decida singur asupra concesionarii terenurilor din spatiul public de pina la 20 mp. Oare de ce? Sa-si poate „ajuta” cunostintele?!

Daca se va ajunge sa decida o singura persoana ce se distruge sau cum se desfiinteaza spatiul verde, aleile pietonale, cum se ocupa trotuarele etc, atunci aceste extinderi ale spatiilor comerciale vor putea fi facute fara nici o responsabilitate, toate in detrimentul cetatenilor. Deocamdata proiectul initiat de catre noul viceprimar S.P. este in dezbatere publica, inca nu a fost votat – asadar tot serviciul de urbanistica permite sau nu concesionarea terenurilor din spatiul public de peste 10 mp –, dar se pare ca deja se emit autorizatii de constructii avand aprobarea arhitectului-sef Mihet!

Probabil Sergiu Papuc considera ca este doar o formalitate pana ce Consiliul local ii aproba HCL si isi permite sa faca pe domeniul public orice doreste, fara nici o conditionare. Presedintia Comisiei de specialitate urbanistica din cadrul Consiliului local este ocupata de arhitecta FURO JUDITA de la UDMR, probabil si asta il face pe Papuc si mai sigur ca are „mana libera”.

Aceasta este constructia la care am facut referire:

   

MS / Foto cop: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENTIE! Constructie ilegala pe domeniul public, girata de noul viceprimar S.P.?!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button