Știri

ATENȚIE, dacă vreți să mergeți în Grecia, Croația, Serbia sau Portugalia!

Avertizări de călătorie, transmise de MAE…

Ministerul Afacerilor Externe a transmis vineri mai multe avertizări de călătorie pentru cetățenii români care vor să meargă în Grecia, Croația, Serbia sau Portugalia. În Grecia este caniculă sâmbătă și există un risc evaluat la „cod roșu” în ceea ce privește incendiile de vegetație. Și Croația și Serbia sunt cuprinse de un val de caniculă, în timp ce în Portugalia sunt de așteptat perturbări în transporturi, din cauza unei greve.

MAE informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că există un risc ridicat de incendii de vegetaţie, respectiv cod roşu, pentru sâmbătă, pe fondul temperaturilor ridicate.

Potrivit unui comunicat al MAE, zonele afectate sunt: Attica, Insula Evia, Grecia centrală, estul Peloponezului, Lakonia, Insula Kythira.

Totodată, MAE informează cetăţenii români că, urmare a unor defecţiuni intervenite la nava care asigura transportul autovehiculelor pe ruta Alexandroupoli – Insula Samothraki şi retur, temporar, cursa nu se mai poate efectua. Transportul pasagerilor este asigurat doar de o ambarcaţiune auxiliară. Conform informaţiilor furnizate de Căpitănia Portului din Alexandroupoli, în prezent, se caută soluţii pentru deblocarea situaţiei.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: 302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: 302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Continuare aici.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENȚIE, dacă vreți să mergeți în Grecia, Croația, Serbia sau Portugalia!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button