Știri

ATENȚIE! Lasă orgoliul, ai depășit, revino pe prima bandă! DISTRIBUIȚI

Ce ne lipsește pentru a ne civiliza si a scapa de frustrari?

Se numește educație și trebuie însușită în tot ceea ce facem. Felul în care ne manifestăm în spațiul public este cel care dă măsura gradului de civilizație.

Exemplele pot să vină din fiecare domeniu, însă astăzi am ales doar unul dintre ele, relevant pentru ceea ce numim civilizție: comportamentul pe șosea.

Pentru care motiv, după ce ai trecut de o mașină aflată pe prima bandă, nu ai revenit pe acea bandă, deși nu mai ai nimic de depășit? Cât câștigi mergând așa?

Specialiștii spun că este vorba despre o serie de frustrări refulate în stilul de condus. Unii cred că așa își confirmă masculinitatea sau superioritatea față de ceilalți, cred că trebuie mereu să demonstreze că ei nu sunt ”oricine”, că ceilalți le sunt inferiori și trebuie să le admire calitățile. În final nu au câștigat nimic, asta dacă nu punem la socoteală înjurăturile sau ironiile celorlalți.

Cei despre care vorbim sunt văzuți permanent pe șosele. Chiar dacă nu de puține ori circulă sub limita legală a vitezei, sub nicio formă nu vor să revină pe prima bandă.

De ce să fie depășiți? De ce alții să meargă mai rapid decât ei?

Nu puține sunt situațiile în care chiar șicanează, frânând nejustificat în fața celor care vin pe banda de viteză. Nu vorbim aici depre cei care circulă cu viteză excesivă, ei fiind încadrați într-o cu totul altă categorie, la care vom face referire separat.

De altfel, legea este cea care certifică ce am scris mai sus:

Art.42. Când circulaţia se desfăşoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcţie de intensitatea traficului şi viteza de deplasare, având obligaţia să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil, dacă aceasta nu este destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENȚIE! Lasă orgoliul, ai depășit, revino pe prima bandă! DISTRIBUIȚI

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button