Știri

ATENTIE! Tone de mere se strica in depozitele producatorilor mureseni!

Au interzis in supermarketuri, vand doar la piata…

Grupul Producătorilor de Mere din Reghin mai are în depozite 2.000 de tone de mere pentru consum.

Anul trecut au fost obținute producții foarte bune, însă producătorii nu au reușit să pătrundă în rețeaua supermarketurilor, pline de mere importate.

Ceea ce s-a vândut a fost doar în piețe.

Producătorii reghineni sunt disperați deoarece în curând vor apărea alte soiuri de fructe pe care trebuie să le depoziteze, a declarat pentru RTM șeful Direcției Agricole Mureș, Ioan Rus.

La Reghin se găsesc cele mai mari suprafețe de livezi de măr iar producția obținută anul trecut a fost una normală, calculată la media anuală, spune administratorul Grupului Producătorilor Mere din localitate, Vasile Hangan.

Acesta deține jumătate din livezile de măr din Reghin, prin urmare și cea mai mare cantitate de mere nevândute. Deocamdată nu are nici o soluție pentru a-și valorifica producția, nici măcar să le industrializeze, a mai spus pentru Radio Tg.Mureș Vasile Hangan.

Cele mai întinse suprafețe de livezi de măr din județul Mureș se găsesc la Reghin, peste 400 de hectare. La nivel de județ, sunt în total 2.000 de hectare de livezi pe rod dintre care 5% sunt ocupate cu cireși, vișini și peri.

Sursa: RTM


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENTIE! Tone de mere se strica in depozitele producatorilor mureseni!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button