Știri

AZI. Cea mai scazuta temperatura a fost de MINUS 4,2 grade!

S-a înregistrat în județul vecin…

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, Narcisa Milian, a declarat, pentru Agerpres, că cea mai scăzută temperatură, de minus 4,2 a fost măsurată la Staţia Meteo Joseni, în vreme ce la Miercurea Ciuc termometrele au arătat minus 3,9 grade, iar la Topliţa au fost minus 3,6 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, temperaturile sunt mai scăzute decât media perioadei, dar nu s-a înregistrat un record al acestei zilei, fiind ani în care temperaturile în Harghita au scăzut şi mai mult.

Narcisa Milian a precizat că această scădere a temperaturilor este cauzată de o pătrundere de aer mult mai rece dinspre Nord, pe un fond de cer senin.

„E o pătrundere de aer mult mai rece dinspre nord, pe un fond de cer degajat şi atunci, fiind depresiune, aerul rece ‘cade’ acolo, rămâne şi se face foarte rece. Deci nu e ceva neobişnuit că a scăzut aşa de mult temperatura. (…) În perioada următoare, temperaturile rămân negative, dar pe măsură ce trec zilele, se încălzeşte uşor-uşor”, a arătat Narcisa Milian.

Locuitorii din Harghita sunt obişnuiţi cu astfel de valori de temperatură, în multe apartamente pornind centralele proprii pentru furnizarea încălzirii.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: AZI. Cea mai scazuta temperatura a fost de MINUS 4,2 grade!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button