Știri

Cotidianul spaniol El Mundo: „Sighișoara, printre cele mai frumoase cetăți medievale din Europa”

Jurnaliștii de la cotidianul spaniol El Mundo au inclus Sighișoara  pe lista celor mai frumoase cetăți medievale din Europa.

„Legenda contelui Dracula se simte peste tot în acest oraș din România. Într-una dintre casele aflate pe lângă piata principală s-a născut, în anul 1431, Vlad Țepeș, personaj care a inspirat legenda contelui Dracula. Acest mic oraș din Transilvania, fondat în secolul al XIII-lea, servește ca punct de pornire pentru turiștii care vor să viziteze castelele Bran și Peleș”, scriu jurnaliștii de la cotidianul spaniol El Mundo.

„Declarată patrimoniu al UNESCO, cetatea Sighișoarei atrage atenția prin clădirile medievale colorate, aflate pe cele trei străzi principale. Bisericile vechi se intercalează cumuzee extrem de interesante, cum este camera de tortură și sala armelor medievale, și clădiri construite în stil gotic. Cea mai frumoasă vedere asupra Sighișoarei este din Turnul cu Ceas, construit în secolul al XVI-lea. Să vezi un apus de soare de acolo este ceva de neprețuit”, completează aceștia.

The post Cotidianul spaniol El Mundo: „Sighișoara, printre cele mai frumoase cetăți medievale din Europa” appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cotidianul spaniol El Mundo: „Sighișoara, printre cele mai frumoase cetăți medievale din Europa”

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button