Știri

Episodul 2 – De ce sponsorizeaza cardiologul Benedek ASA2013?

Iată că revenim cu episodul 2 la materialul publicat în urmă cu câteva zile – De ce sponsorizeaza cardiologul Benedek ASA2013? Banii de la buget, virati ilegal?!

Mai pe înţelesul tuturor, profitând de faptul că soţia renumitului cardiolog este consilier local – vezi articolul din luna martie „Abuz marcă înregistrată Benedek Theodora şi Papuc Sergiu” – familia Benedek a extins şi mansardat fără autorizaţie de construire Centrul Medical CARDIOMED, situat pe B-dul 22 Decembrie 1989 din Tîrgu Mureș.

În timp ce aceştia construiau nestingheriţi, primăria Tîrgu Mureș a eliberat în luna ianuarie 2016 Certificatul de Urbanism nr. 8 – pentru INTRARE ÎN LEGALITATE a lucrărilor de amenajări interioare, extindere şi supraetajare centru medical, certificat de urbanism rămas fără efect, întrucât familia Benedek nu a reuşit să obţină şi autorizaţia de construire, iar valabilitatea certificatului a expirat.

În data de 30 august 2017, primăria eliberează un nou Certificat de urbanism, tot pentru INTRARE ÎN LEGALITATE a lucrărilor de amenajări interioare, extindere şi supraetajare centru medical, după care, întâmplător sau nu, la interval de câteva zile, în presă apare informaţia că Benedek Imre a salvat fotbalul târgumureşean, prin sponsorizarea echipei de fotbal ASA2013 Tîrgu Mureş.

Faţă de această situaţie, nu putem să nu ne întrebăm, măcar retoric, întâmplător sau nu, urmează emiterea autorizaţiei de construire de INTRARE ÎN LEGALITATE a respectivelor lucrări? Este un puzzle ale cărui piese trebuiesc puse cap la cap de către cei care se pricep şi sunt plătiţi pentru asta!

Cu atât mai mult, cu cât consilierul local Theodora Benedek este prietenă apropiată a arhitectului-şef al municipiului, Dana Miheţ. La rândul ei, aceasta din urmă, este executantul nebuniilor imobiliare ce-i au ca artizani pe Dorin Florea şi Claudiu Maior. Aaaa… uitasem! Cine sunt aceştia? Nimeni alţii decât păpuşarii echipei de fotbal ASA2013!

Nu este mai puţin adevărat faptul că există o practică constantă potrivit căreia Direcţia de Urbanism condusă de Dana Miheţ eliberează autorizaţii de construire pentru INTRAREA ÎN LEGALITATE a unor construcţii edificate de persoane bine poziţionate, doar în baza unui aviz al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, organ cu rol DOAR consultativ, cu atribuţii de analiză, expertizare tehnică şi consultanţă şi al cărei preşedinte este însăşi doamna Miheţ!

Conform Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, pentru derogările de la Regulamentul Local de Urbanism, aferent PUG este nevoie de o documentaţie de urbanism (PUZ sau PUD) şi nu de un aviz CTATU. Ocolind aceste prevederi legale (art. 56/1, care prevede că „nu pot fi iniţiate şi aprobate documentaţii de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcţii edificate fără autorizaţie de construire sau care nu respectă prevederile autorizaţiei de construire”), mai ales în condiţiile în care documentaţiile de urbanism trebuie adoptate/aprobate prin HCL, arhitectul-şef eliberează autorizaţii de construire doar în baza avizului CTATU.

Revenind la problema centrului medical, tot ca cetăţeni de rând, ne întrebăm cum au aprobat instituţiile abilitate finanţarea cu fonduri europene – de altfel, foarte importante pentru Tîrgu Mureş şi nu numai – a proiectelor prin care centrul medical a achiziţionat aparatură medicală de ultimă generaţie şi a finanţat proiecte de cercetare, în condiţiile în care edificarea acestuia este cel puţin la limita legii, neavând autorizaţie de construire, autorizaţie de securitate la incendiu etc?

Nu putem încheia prin a nu va reaminti de ipocrizia cu iz de bătaie de joc – Consilier local PNL isi doneaza 0,3 % din venit liceului Papiu!

MS / Foto:colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Episodul 2 – De ce sponsorizeaza cardiologul Benedek ASA2013?

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button