Știri

Famiglia viceprimarului Papuc sau cum sa expropiem niste teren de la alti privati!

Update: In urma emailului primit de la Cosmin Pop, administrator Romur, in care ne solicita o intrevedere, i-am comunicat sa ne trimita in scris, in vederea publicarii, punctul lui de vedere referitor la problemele evidentiate in acest material. Nu a dorit sa faca eventuale precizari punctuale, in consecinta procedam, la modul cel mai transparent posibil, la publicarea mesajului trimis, conform solicitarii dansului:

„Avand in vedere seriozitatea subiectelor atinse in articolul amintit, gravitatea acuzatiilor pe care mi le aduceti, asocierea numelui meu cu fapte si persoane fara nicio sustinere in realitate, consider absolut necesara lamurirea punctuala a consideratiilor Dvs. In fata deschiderii, pe care pretindeti a o avea, spre justa informare, urmarind indeplinirea actului jurnalistic in forma fidela realitatii, cred ca ar trebui sa primiti propunerea mea. Daca, insa, altul este scopul materialelor pe care le produceti si nu sunteti interesati de verificarea celor vehiculate prin dialog cu cei vizati, atunci puteti considera schimbul nostru de mesaje ca fiind dreptul meu la replica si va rog sa procedati spre publicarea. Toate cele bune, Cosmin Pop.”

Urbanism, Viziune, Infrastructura… ZERO!

După ce zilele trecute am primit de la cititorii nostri informații despre aglomerația provocată în zona Tudor – Pandurilor prin construcțiile blocurilor Bența – sediul E-ON, astăzi, cititorii ne trimit un email legat de alte proiecte imobiliare imense și cu probleme de trafic majore, care pot duce la blocaje mari în trafic.

În Tîrgu Mureș, la fel ca în alte orașe reședință de județ din Transilvania, se construiesc blocuri și ansambluri de case. Multe, multe și fără să țină cont nimeni din conducerea orașelor de o dezvoltare durabilă și de o dezvoltare în paralel a infrastructurii comunității.

S-au anunțat o mulțime de investiții imobiliare…

Complexul din zona fostei fabrici de zahar a celor de la Maurer Imobiliare, care își propun să construiască vreo 3000 de apartamente în final, după ce inițial vor începe cu 100. Proiect unde s-au opus o parte din cei din zona Tudor- Livezeni, adica Romur – Cosmin Pop și indirect cei din grupul apropiat de primarul Florea și viceprimarul Papuc.

La famiglia de Tîrgu Mureș…

Viceprimarul Papuc, care prin familia parinților săi au decis, alături de familia, care deține Fomco, să cumpere o parte din proiectul italienilor aduși de familia Borșan acum ceva ani, adica proiectul Dolomiti.

In zona noilor blocuri din zona Tudor – strada Livezeni, unde se construiesc blocurile Romur – familia Cosmin Pop, apropiata de primarul Dorin Florea, se vor face în total vreo 1000 de apartamente.

Infrastructura inexistenta…

Bineînțeles că aceste mii de apartamente din zona Tudor – Livezeni vor avea vreo 1000 de mașini parcate, dacă nu calculăm că o sa fie și mașini de firmă, mașini personale mai mult de o bucată per familie.

Noi credem ca o să fie de fapt vreo 1500 -2000 de mașini în final în zonă.

Aceste mașini au nevoie de căi de acces, deoarece nu pot toate ieși pe aceleași străzi subdimensionate, rămase de pe vremea comuniștilor, mai ales ca avem trafic mare dinspre Livezeni – UPM – zona industrială mașini de calcul.

Totodată peste deal, în zona fostei livezi – universitatea Sapientia – șoseaua ocolitoare s-a anunțat construcția unui mall al sud africanilor de la fondul de investitii imobiliare – Nepi – http://www.nepinvest.com/company

Investiția celor de la Nepi în cel mai mare mall din zonă se face pe un alt teren oferit de un alt investitor tîrgumuresean din zona imobiliarelor Mircea Musgociu.

Alte mii de mașini.Oare unde…

…și cum anume  vor ieși toate spre șoseaua principală?

Ce s-au gîndit cei de la Romur, apropiați de-ai primarului Dorin Florea și tânărul viceprimar pesedist Sergiu Papuc, care prin a lui familie și alți apropiați ai primarului Florea și ai UDMRului, doresc să dezvolte cît mai repede miile de apartamente?

Au zis să fușărească ei un studiu de trafic, prin care să ajungă să convingă majoritatea PSD-UDMR-PNL din CL Târgu Mureș și din executivul Primăriei Tîrgu-Mureș, că proiectul lor este de mare impact și atunci se justifică să expropieze terenul, altor privați din zonă, care în acest fel sunt forțați să nu mai aibă prea multe alternative.

Au făcut niște dezbateri publice de formă cu acei privați din zonă și  împreună cu bataia de joc, pompos intitulată Studiu de trafic, cred că au toate documentele prin care planul lor poate să meargă mai departe.

De remarcat că în cazul celorlalte doua investitii, cei de la Maurer Imobiliare și cei de la Nepi cu MALLul nu sunt din comunitate, iar acest lucru înseamnă că nu au pilele celor din proiectele Romur – Dolomiti.

Studiul de trafic il puteți citi mai jos și veți vedea că ignoră complet traficul ce se generează din alte părți gen viitorul mall, Calea Sighisoarei, doar nu credem ca Florea, Papuc și Miheț vor bloca proiectul mallului Nepi, iar acest lucru poate duce la un blocaj de trafic mare in sensul giratoriu de la ieșirea dintre Tudor spre Corunca – Calea Sighișoarei.

Nu putem înțelege cum se pot aproba astfel de proiecte imense în zone supraaglomerate, subdimensionate pentru traficul din zonă și fără să aibă siguranța că ai căi de acces.

Este lipsit de bun simț să propui proiecte private și dupa aceea să spui altor privați că trebuie să le expropiezi terenul, deoarece trebuie să se facă cai de acces de anumite dimensiune pentru a putea ieși miile de mașini și locatari ai viitoarele blocuri din zonă.

Cu atât mai mult cu cât familia viceprimarului pesedist Sergiu Papuc este implicată în acest proiect și nu am găsit nicăieri vreo explicație dată de cel care ocupă aceasta funcție publică, prin care el să arate că apară interesele tuturor cetățenilor acestui oraș și nu doar ale propriei familii.


Pentru orice clarificari sau drept la replica, va rugam trimiteti email la muresstiri@gmail.com si vom proceda la publicarea acestuia.


MS / Foto cop: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Famiglia viceprimarului Papuc sau cum sa expropiem niste teren de la alti privati!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button