Știri

FOTO. 3 zile de foc în lupta cu apele!

De trei zile personal din cadrul I.S.U. ,,Horea,, al jud. Mureș în colaborare cu angajați a S.G.A. Mureș, voluntari, și personal din cadrul SVSU și CLSU Sânpaul intervin pentru limitarea și lichidarea efectelor inundațiilor de pe raz a comunei Sânpaul unde râul Mureș a inundat 7 grădini și aproximativ 15-20 ha de teren agricol.

Pentru limitarea si îndepărtarea efectelor hidro-meteo din com. Sânpaul s-a intervenit cu:

– ISU Mures: 2 APIC, 2 autocamioane, 2 autoturisme munca operativa, 2 motopompe de capacitate mare, 2 motopompe transportabile, 4 ofiteri, 34 subofiteri si 8 elevi

– SGA Mures: 1 buldoexcavator, 2 autoutilitare, 1500 de saci pentru nisip, 69 de angajați.

– CLSU Sanpaul :1 buldoexcavator, 1 autobasculantă si 36 persoane.
Se actioneaza în continuare cu 2 motopompe de capacitate mare pentru evacuarea apei din zona afectată, lucrătorii de la SGA au mai făcut două breșe în dig pe ambele maluri al râului Mureș pentru a facilita evacuarea apei din zonele inundate în râul Mureș (s-a realizat o breșă între localitățile Dileul Nou și Sânpaul apa curgând natural prin aceasta în râul Mureș și o breșă în digul de la Sânpaul).

– A fost decolmatată o altă conductă unisens pentru scurgerea apei pe cale naturală în râul Mureș și a fost decolmatată o conductă din zona inundată spre zona de acțiune a motopompelor.

– SGA a pregătit 200 de saci pentru blocarea breșei făcute de râul Mureș în dig.

– 1 buldoescavator este pregătit în rezervă operativă să intervină.

– La baza podului dintre Sânpaul și Dileul Vechi s-a creat o breșă pentru a mări debitul apei ce merge la conducta unisens.

La fața locului vor rămâne echipe mixte care vor supraveghea zona iar în permanență sunt pregătite forșe care să intervină dacă situația degenerează.

Sursa: ISU Mures


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO. 3 zile de foc în lupta cu apele!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button