FOTO. Tone de pesti morti, descoperiti intr-un lac din Mures!

foto tone de pesti morti descoperiti intr un lac din mures

Pompierii voluntari din Miercurea Nirajului au fost anunțați că un număr mare de pești morti au apărut într-un lac privat din localitate. Potrivit comandantului István Kacsó, aproximativ patru sute de exemplare au fost adunate în bărci, ceea ce reprezintă aproape două tone. Peștele a fost pus într-un recipient pentru a fi incinerat. S-a încercat astfel evitarea pericolul de infecție, scrie nepujsag.ro

Conform primelor informatii, din cauza căldurii mari și a stocului de pești suprapopulat, apa era deficitară în oxigen, ceea ce a dus la moartea pestilor.

Lacul este proprietatea privată a unei persoane din Târgu Mureș, al carui copil s-a înecat în acest lac în urmă cu zece ani, iar de la tragedie, proprietarul nu s-a mai ocupat de el.

Municipalitatea s-a oferit în mod repetat să cumpere lacul, dar proprietarul nu a fost de acord. Reprezentantul proprietarului a declarat că pescuitul este interzis în lac, dar în curând va face lucrări de întreținere și ar putea exista în viitor o anumită perioada deschisa pescuitului pentru a preveni distrugerea similară.

Sursa: nepujsag.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO. Tone de pesti morti, descoperiti intr-un lac din Mures!

Credit autor: ms.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.