Știri

GROAZNIC. Un ardelean a incercat sa cumpere un bebelus cu 15.000 de lei!

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus pe 5 septembrie reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a două persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor, o tânără 20 de ani, din județul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, județul Cluj, ocazie cu care a fost abordată de un bărbat de 54 de ani, din județul Cluj, care i-a propus să îi cumpere copilul nou-născut. Pentru asta, omul a oferit femeii 15.000 lei, pe care urma să îi plătească în două tranşe, 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul când copilul împlinește 1 an.

„Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, cei doi s-au pus de acord să declare în fals că bărbatul este tatăl biologic al copilului, să-l recunoască și să intre în posesia lui, aparent legal, ca părinte al său. Ulterior, cei doi au mers la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Huedin, unde au dat o declarație pe propria răspundere, cu privire la faptul că bărbatul este tatăl biologic al copilului născut la data de 20 iulie de către femeie, ca urmare a unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior”, informează procurorii.

După ce a fost obținut certificatul de naștere, omul a plătit tinerei o parte din banii conveniți, adică 2.100 de lei. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, precizează gherlainfo.ro.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: GROAZNIC. Un ardelean a incercat sa cumpere un bebelus cu 15.000 de lei!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button