Știri

Importanța micului producător agricol pentru siguranța alimentară

Importanța micului producător agricol pentru siguranța alimentară

Romania nu a reușit în 30 de ani să dezvolte un sistem competitiv pentru colectarea, comercializarea și procesarea producției agricole, mai ales dacã vorbim de ceea ce produc peste 200.000 de mici fermieri.
Da, câteva cooperative s-au format și da, piețele agroalimentare s-au extins. Însă, în plinã pandemie de coronavirus, micii fermieri au rămas izolați.

Europa riscă să se confrunte cu lipsa fructelor și legumelor proaspete, în contextul în care criza generată de coronavirus afectează transportul produselor, dar și circulația forței de muncă necesare pentru recoltare, scrie Reuters.

Importanța micului producător agricol pentru siguranța alimentară at


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Importanța micului producător agricol pentru siguranța alimentară

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button