Știri

INCREDIBIL! Victimă cu arsuri grave, survenite în urma unui accident de muncă, plimbat prin spitale!

Primele efecte dupa inchiderea singurei Sectii de Arsi din Mures…

Dupa decizia inexplicabila de a inchide singura Sectie de Arsi din Mures, managerul-ginecolog de la Spitalul Clinic Judetean Mureş, Garbovan Ovidiu, susţine că spitalul său nu îşi mai asumă îngrijirea pacienţilor cu arsuri grave, desi sectia inchisa a functionat ani de zile la Tirgu Mures, salvand sute de vieti.

„Când se va face centru de arşi vor fi şi paturi pentru arşi”, a susţinut dr. Ovidiu Gârbovan, care a precizat că, în cazuri deosebite, se va recurge la procedura standard, aceea de a anunţa Bucureştiul, şi se vor acorda primele îngrijiri până se va elibera un pat la Centru de Arşi din capitală sau până se va face transferul în străinătate.

Medicii specializaţi în arsuri susţin că procedura de transfer este foarte greoaie şi pune în pericol viaţa pacienţilor arşi, ultimul caz, transferat la Bucureşti în data de 9 iulie, fiind cât se poate de elocvent.

Aceştia susţin că un pacient cu arsuri grave, survenite în urma unui accident de muncă petrecut la Târgu Mureş, a ajuns abia după o săptămână la Bucureşti fiindcă doar atunci s-a eliberat un pat, după ce a stat câteva zile la SMURD Târgu Mureş într-o boxă, apoi transferat în stare gravă la ATI de la SCJ Mureş, în acest interval victima contactând o infecţie cu acinetobacter, iar starea sa s-a agravat.

Managerul-ginecolog SCJ Mureş a arătat că faptul că ultimul pacient cu arsuri grave a stat o săptămână la Târgu Mureş a fost din cauza lipsei de locuri de la centrele de arşi din ţară, uitatand ca a inchis singura Sectie de Arsi din Mures.

Medicii susţin că, de mai mulţi ani, au solicitat ultimilor doi pseudo-manageri ai SCJ Mureş să investească în îmbunătăţirea condiţiilor pentru tratarea pacienţilor arşi, dată fiind adresabilitatea crescută, însă au impresia că intenţionat domeniul respectiv a fost ignorat.

Personalul medical specializat în îngrijirea pacienţilor arşi a primit o înştiinţare scrisă potrivit căreia prin Dispoziţia 826 din 7 mai 2019, Consiliul Judeţean Mureş, în subordinea căruia se află spitalul, a aprobat structura organizatorică şi organigrama SCJ Mureş şi că astfel „Compartimentul de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arşi” se modifică în „Compartiment de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă”, începând din data de 1 iunie 2019.

Angajaţii SCJ Mureş au angajat un apărător şi au deschis o serie de acţiuni în instanţă împotriva conducerii spitalului.

Tot in urma acestor pseudo-manageri, SCJ Mureș a rămas și fără aparat de radioterapie pentru bolnavii de cancer…

De asemenea, începând de luna trecută, SCJ Mureș a rămas și fără aparatul de radioterapie de la Clinica oncologică, din cauza unei defecțiuni, potrivit unui anunț de pe pagina de Facebook a spitalului.

„Începând cu data de 21.06.2019 a fost oprită activitatea serviciilor de radioterapie din cadrul Clinicii oncologie datorită unor defecțiuni apărute la câteva componente principale ale aparatului de radioterapie din dotarea Spitalului Clinic Județean Mureș; defecțiuni datorate gradului de uzură ale acestui aparat (18 ani de vechime). Ne cerem scuze pentru disconfortul și neplăcerile create pacienților și totodată îi informăm că depunem eforturi pentru remedierea situației în cel mai scurt timp. În acest sens, recomandăm pacienților de a lua legătura cu medicii curanți în vederea obținerii sfaturilor și recomandărilor de specialitate”, a anunțat spitalul.

MS / digi24.ro /  Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INCREDIBIL! Victimă cu arsuri grave, survenite în urma unui accident de muncă, plimbat prin spitale!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button