Știri

INEDIT. O comună din Mureș a cumpărat, printr-un proiect european, 24 de costume populare!

În timp ce tot mai multe sate rămân fără tineri, in Ideciu de Jos, Mureş, oamenii fac tot posibilul să-şi ţină copiii aproape şi să-i înveţe să păstreze tradiţiile din bătrâni.

Aşa se face că acum, printr-un proiect european de dezvoltare a activităților culturale, Primăria a cumpărat 24 de costume cere vor fi purtate cu mândrie de tinerii dintr-un ansamblu folcloric, dar şi de interpreţi de muzică populară.

Marian, un tânăr dansator al ansamblul Zestrea Ideciului, prezintă cu mândrie straiul popular pe care-l poartă. E doar unul dintre cele 24 de costume care au fost cumpărate de Primărie şi care vor fi de acum îmbrăcate de tinerii din comună la diferite spectacole.

Lucian Feier, primarul comunei Ideciu de Jos: 12 costume pentru copii, 12 costume pentru adulţi. Este vorba despre măsura ocrotirii moştenirii rurale şi dezvoltarea turismului. Valoarea acestui proiect este una micuţă, nu este una mare, 40.000. A fost şi o cofinanţare de 12.000 din partea Primăriei.

Costumele au fost cumpărate chiar de la meşterii populari din zonă. La un costum, tanti Cornelia a lucrat mai bine de şase luni.

Cornelia Mircea, meșter popular: Eu de micuţă am cusut. Mama mea cosea şi eu am cusut de mică şi mi-a plăcut să lucrez.

Sursa: observator.tv


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INEDIT. O comună din Mureș a cumpărat, printr-un proiect european, 24 de costume populare!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De vazut
Close
Back to top button