Știri

INEDIT. Povestea medicului neamț, venit în România să opereze ursul rănit pe DN1!

Veşti bune despre ursoaica rănită de o maşină pe DN1, în urmă cu două săptămâni! A fost operată sâmbătă la Sanctuarul de urşi de la Zărneşti.

Unul dintre medici a venit special pentru asta din Germania. Veterinarii speră acum că animalul să-şi revină, deşi a avut o fractură de femur la unul dintre picioare şi o deplasare de rotulă la altul.

Operaţia a durat şase ore şi a fost realizată de doi medici: unul din sanctuarul de la Zarneşti, celălalt venit special din Germania. Emoţiile au fost mari, pentru că ursul era deja la a treia anestezie.

Fritz Hartmann, medic veterinar:”Şansa de a se vindeca în şase săptămâni este de 99 la sută. A mers foarte bine operaţia. A avut noroc să fie adusă aici la sanctuar să fie operată, altfel nu ar fi ar fi avut o şansă.”

Veterinarul neamţ, de origine română, a dus cu el şi materialele necesare reconstrucţiei femurului drept al ursoaicei, distrus în accident.

Cristina Lapis, Asociația Milioane de Prieteni: „Trebuiesc placi de titan care se pun şi la operaţie umană numai ca pentru urs sunt alte măsuri şi în România nu am găsit astfel de plăci.”

Botezată Anima, ursoaica în vârstă de doi ani a fost victima unui accident rutier petrecut în urmă cu două săptămâni pe Drumul naţional 1, intre Braşov şi Predeal.

Un alt urs, din judeţul Alba, cel care a atacat animalele din gospodariil în ultimele două săptămâni, a fost tranchilizat şi capturat.

Ciprian Hodor, medic veterinar: „Am fost anunţaţi că este într-o zonă în care urma să atace din nou un căţel, unde era o rulotă cu muncitori forestieri, am reuşit să ne apropiem până la 20 de m şi cu o seringă tranchilizanta l-am nimerit şi în cam 200 de m, animalul a căzut până în 200 de kg, cam 3-4 ani vârsta”.

Ursul a fost dus la peste 90 de km distanţă, la OaŞa, unde este un areal rezervat pentru aceste sălbăticiuni.

Sursa: protv.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INEDIT. Povestea medicului neamț, venit în România să opereze ursul rănit pe DN1!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button