Știri

INEDIT. Șarpe găsit printre lăzile cu rosii dintr-un supermarket!

Un şarpe a fost găsit pe unul dintre rafturile cu legume/fructe ale unui supermarket Kaufland din municipiul Sfântu Gheorghe. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor, a declarat că şarpele, care a fost lichidat de unii angajaţi era dintr-o specie protejată.

„După ce am fost alertaţi (…), am luat legătura cu conducerea magazinului şi cu un herpetolog cu care colaborăm şi ne-am deplasat imediat să prindem şarpele care a fost văzut pe raftul cu roşii şi să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele şi am ajuns acolo, şarpele a fost lichidat de angajaţi, care, desigur, au intrat în panică. (…) Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e chiar util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan. Acesta avea în jur de 70 de centimetri şi era un exemplar frumos. (…) A fost găsit pe cutiile cu roşii. Nu ştim exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. (…) Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ţinute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit”, a explicat pentru Agerpres şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Covasna.

Conducerea magazinului a precizat că imediat după semnalarea prezenţei şarpelui în magazin a retras toate cutiile cu smochine proaspete şi a luat măsuri de igienizare.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INEDIT. Șarpe găsit printre lăzile cu rosii dintr-un supermarket!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De vazut
Close
Back to top button