INFO. Depășirea neregulamentară ar putea duce la amenzi mai mari și suspendarea permisului timp de 90 de zile!

info.-depasirea-neregulamentara-ar-putea-duce-la-amenzi-mai-mari-si-suspendarea-permisului-timp-de-90-de-zile!

Ce parere aveti?…

A fost depus la Senat un proiect care prevede creșterea sancțiunilor între 9 și 20 de puncte amendă plus suspendarea permisului pentru o perioadă de 90 de zile pentru depășire neregulamentară sau conducerea sub influența alcoolului.

Inițiativa legislativă propune modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, notează Mediafax.

În prezent legea spune că depășirea neregulamentară sau conducerea sub influența băuturilor alcoolice prevede sancțiuni încadrate în clasa a II-a, respectiv 4 sau 5 puncte amendă plus suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile.

Se propune, prin proiectul de lege, ca pentru depășirea ilegală sau conducerea sub influența alcoolului să fie prevăzute sancțiuni încadrate în clasa a IV-a, și anume de la 9 la 20 de puncte amendă și suspendarea permisului auto timp de 90 de zile.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Sursa: hotnews.ro / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INFO. Depășirea neregulamentară ar putea duce la amenzi mai mari și suspendarea permisului timp de 90 de zile!

Credit autor: ms.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.