Știri

INFO. Dispare un tip de pensie, în urma unor modificări la Legea pensiilor de stat!

Din septembrie 2021, în România va exista un singur tip de pensie anticipată, astfel că o să dispară pensia anticipată parțială.

Această prevedere este una dintre schimbările importante care sunt aduse de noua lege a pensiilor de stat, va exista o singură variantă de pensionare anticipată. La ora actuală avem pensia anticipată, caz în care nu există penalizări de cuantum și mai există pensia anticipată parțială care are penalizări de cuantum, scrie dcbusiness.ro.

Viitoarea pensionare anticipată se va putea face numai cu 5 ani înainte de limita de vârstă standard de pensionare și va putea fi cerută în cazul în care s-a realizat stagiul complet de cotizare, vechime de 35 de ani cât și de cei care l-au depășit cu până la 8 ani.

Cuantumul pensiei anticipate se stabilește prin diminuarea cuantumului pensiei pentru limită de vârstă, în raport cu stagiul de cotizare realizat peste stagiul complet de cotizare (…) și cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare (…)”, scrie în inițiativa legislativă.

Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INFO. Dispare un tip de pensie, în urma unor modificări la Legea pensiilor de stat!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button